to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 28.03.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και επιμένοντας στο δημόσιο χαρακτήρα του.


Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν τα Σωματεία και οι Σύλλογοι των εργαζόμενων στην ΟΛΘ ΑΕ αποφασίστηκε να προχωρήσουν στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει, σε αποχή από υπερωριακή εργασία την Τρίτη 29/3, την Τετάρτη 30/3, την Πέμπτη 31/3 και την Παρασκευή 1/4/2016. Την Πέμπτη το πρωί θα συνεδριάσουν εκ νέου οι Σύλλογοι και τα Σωματεία προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή της συνέχειας των κινητοποιήσεων.
 

Επίσης, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και να παραστούν στη σύσκεψη των φορέων την Τετάρτη το απόγευμα στις 16.00, προκειμένου, όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση « να παρουσιάσουμε το έγκλημα διαρκείας απέναντι στη πόλη και τη περιοχή που συντελείται με την πώληση».
 

Οι εργαζόμενοι επαναλαμβάνουν στην ανακοίνωσή τους πως «κανένας πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να το παίζει Πόντιος Πιλάτος και να “νίπτει τας χείρας του” απέναντι στην προωθούμενη πώληση, αντί πινακίου φακής και την εγκατάσταση ενός ισχυρού ιδιωτικού μονοπωλίου με πανίσχυρη δημόσια εξουσία».
 

«Aντιτάσσουμε την εδώ και τώρα ανάπτυξη του Δημόσιου Λιμένα. Χωρίς πολλά λόγια να περάσουμε στην πράξη. Το δημόσιο Λιμάνι είναι μονόδρομος που οδηγεί σε τεράστια οφέλη για τη πόλη και τη χώρα. Η Δουλειά μας είναι η ζωή μας και η αξιοπρέπεια μας ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα μας. Θα τα υπερασπιστούμε και τα δύο με κάθε τρόπο και μέσο», προσθέτουν.
 

«Το ξεπούλημα του Λιμανιού δεν μπορεί να προχωρήσει. Με σταθερές τις θέσεις μας για ανάπτυξη με Δημόσιο Χαρακτήρα των Λιμανιών και ακλόνητη πίστη στο δίκιο των αγώνων μας θα μετατρέψουμε την απογοήτευση από την επιχειρούμενη πολιτική σε θυμό και αγωνιστική δράση. Θα είμαστε εδώ, απέναντί τους, με στρατηγική και σχέδιο. Άμεσα θα αναλάβουμε κάθε πρωτοβουλία με φορείς και Αυτοδιοίκηση, μαζί με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο θεσμικό και νομικό για να αποτρέψουμε την πώληση», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)