to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:48 | 04.03.2020

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με συντρόφους και συντρόφισσες από «όλες τις γωνιές της χώρας»

«Το κυρίαρχο ζήτημα που πρέπει να συζητήσουμε είναι το πώς φανταζόμαστε και εν τέλει πώς σχεδιάζουμε μία αριστερή, ριζοσπαστική οργάνωση νεολαίας της νέας εποχής, των νέων συνθηκών»


Πλέον η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την προ των εκλογών περίοδο, είναι μία νέα οργάνωση με πολλαπλάσιους ανθρώπους και οργανώσεις, στο 2ο Συνέδριό της που ξεκινά αύριο το το κύριο ζήτημα είναι ο σχεδιασμός μίας αριστερής, ριζοσπαστικής νεολαίας της νέας εποχής με κύρια κατεύθυνση την ολομέτωπη επίθεση στην βάρβαρη, ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου φιλοξενούμενος στο στούντιο του 105,5 Στο Κόκκινο από τον Στάθη Σχινά.

  • ΕΔΩ ο ΦΑΚΕΛΟΣ του Left.gr με τον διάλογο ενόψει του Συνεδρίου

«Το κυρίαρχο ζήτημα που πρέπει να συζητήσουμε είναι το πώς φανταζόμαστε και εν τέλει πώς σχεδιάζουμε μία αριστερή, ριζοσπαστική οργάνωση νεολαίας της νέας εποχής, των νέων συνθηκών», είπε ο κ. Αλεξίου, «η συζήτηση να κινηθεί γύρω από τους άξονες που θα μας επιτρέψουν να φτιάξουμε μία συλλογικότητα που θα μπορεί να δημιουργεί κοινωνική κίνηση, να αγωνίζεται καθημερινά, να συσπειρώνει δυνάμεις, να τις κατευθύνει σε μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι σε αυτή την βάρβαρη, ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Μπορούν να συζητηθούν τα πάντα, αλλά η κυρίαρχη κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι άλλη από το πώς η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει επιθετικά στο δημόσιο λόγο, στη δημόσια σφαίρα, στην κοινωνία, από την επομένη του Συνεδρίου».

Για τους λόγους που ένας νέος πρέπει να οργανωθεί πολιτικά στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η πολιτική είναι πεδίο με το οποίο πρέπει να ασχολούνται ... να παρακολουθούν τις ειδήσεις και τα του Κοινοβουλίου ... έχουμε πάντα μία λογική να λειτουργούμε πολύπλευρα και πολύχρωμα, δεν αρκούμαστε σε αποστειρωμένες δράσεις και παρεμβάσεις από το παρελθόν, προσπαθούμε να μπολιάσουμε τη δράση μας με νέα, θελκτικά για τους νέους ανθρώπους μέσα, είτε ψηφιακά είτε μία πρωτότυπη εξωστρεφή δράση. Αλλά το ουσιαστικό είναι να μιλήσουμε στη γλώσσα των νέων ανθρώπων», όπως σημείωσε.

Οι σύνεδροι θα είναι πάνω από 600 φέτος, είπε ο κ. Αλεξίου για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από αύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου και για τρεις ημέρες, «κόσμος από όλη την Ελλάδα», καθώς πλέον «η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με αυτήν πριν από τις εκλογές, είναι μία νέα οργάνωση, έχει πολλαπλασιάσει και τους ανθρώπους που συμμετέχουν και τις οργανώσεις της», εκπροσωπώντας πανελλαδικά πάνω από 2.000 μέλη με μία ραγδαία αύξηση και παρουσία σχεδόν σε όλες τις πόλεις, μεγάλες και μικρότερες, της Ελλάδας, με οργανώσεις μαζικές και ενεργές, αν και σημείωσε ότι χρειάζεται να συνεχιστεί αυτή η μεγέθυνση «για όλα αυτά που θέλουμε να πετύχουμε και τις μάχες που θέλουμε να δώσουμε ... Θέλουμε μέσα στο Συνέδριο και κυρίως μετά από αυτό να χτίσουμε μία συλλογική ταυτότητα, γιατί όλος αυτός ο κόσμος είναι καινούργιος».

Υπογράμμισε εξάλλου την συνεισφορά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza σε αυτή την δυναμική μεγέθυνσης, καθώς και των άλλων δράσεων και της επιθετικής επικοινωνίας προς τον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τους ζητήσαμε να συμπορευτούμε, καταφέρουμε και έχουμε βρει συντρόφους και συντρόφισσες σε όλες τις γωνιές της χώρας, και όχι μόνο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι μέσα από αυτή την διεύρυνση επετεύχθη μία σημαντική ενίσχυση στον φοιτητικό κόσμο, με παρουσία πλέον σε περίπου 120 φοιτητικούς συλλόγους, όταν πέρυσι στις φοιτητικές εκλογές υπήρξαν σχήματα που κατέβηκαν σε 47 σχολές.

Συνολικά, ήδη από πέρυσι υπήρξαν επαφές με διάφορες συλλογικότητες και από την Αριστερά (εξωκοινοβουλευτικοί, ΚΝΕ, μικρότερες συλλογικότητες) και από τον ευρύτερο χώρο της πρώην νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά η μεγάλη προσπάθεια έγινε για τις συλλογικότητες που «αποκολλήθηκαν από την κεντροαριστερά και θέλησαν να έρθουν προς την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ». Ήδη έχουμε συμπορευτεί και έχουμε βγάλει δημόσιο κείμενο, υπογεγραμμένο από επτά συλλογικότητες που έχουν ενταχθεί ομαλά στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και πολλά άτομα που παλαιότερα ανήκαν στην ΠΑΣΠ, όπως ανέφερε.

Εξάλλου, δεδομένης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ο κ. Αλεξίου σημείωσε ότι «έχουμε μιλήσει με όλους τους υπεύθυνους της Πολιτείας, επιδημιολόγους, αρμόδιους φορείς, κτλ. ... μας έδωσαν όλοι την διασφάλιση ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στο Συνέδριο και θα μας χορηγήσουν όλα τα απαραίτητα, καθώς και ενημερωτικό υλικό».

Ο κ. Αλεξίου επίσης, με αφορμή τόσο την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών στο προσφυγικό-μεταναστευτικό όσο και τις επιθέσεις που δέχθηκε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για αφίσα της υπέρ των προσφύγων, αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)