to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 27.02.2019

Αθλητισμός

Συνεδρίαση της εθνικής πλατφόρμας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη συστήθηκε «Εθνική Πλατφόρμα Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ»


Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη συστήθηκε «Εθνική Πλατφόρμα Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ» τα μέλη της οποίας πραγματοποίησαν σήμερα (27-2-19) την εναρκτήρια συνεδρίασή τους με προεδρεύοντα τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.  

Η δημιουργία Εθνικής Πλατφόρμας αποτελεί υποχρέωση κάθε κράτους-μέλους της UNESCO και βασική προϋπόθεση για να κριθεί ως συμμορφούμενο με τις δεσμεύσεις της Διεθνούς Σύμβασης. 

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και εκτός από τον γγΑ Ιούλιο Συναδινό παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος, η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη και η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Ματρώνα Κυπριανίδου.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτριος Κερερές εκπροσωπώντας το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ηλία Γεωργαντά, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Ανδρέας Μουρτσιάδης εκπροσωπώντας το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημήτριο Αυλωνίτη, οι κ.κ. Κούκαρης Παντελής, αστυνομικός Διευθυντής της Δ/νσης Δημοσίας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Διογένης Σαρρής, αστυνομικός Υποδιευθυντής της Δ/νσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπώντας τον κ. Γεώργιο Καστάνη, Υποστράτηγο, Προϊστάμενο Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και αναπληρωτή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητικής Επιστημονικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης της ΓΓΑ Κωνσταντίνα Μαρινάκου, η ειδική συνεργάτης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτα Καραπαναγιωτίδου, ο κος Γεώργιος Καλούδης, ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και ο κος Αλέξανδρος Αδαμίδης, ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

Η Εθνική Πλατφόρμα Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ είναι ένα Εθνικό Συντονιστικό Όργανο συναρμόδιων Υπουργείων για τη διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. 

Έργο της είναι η επεξεργασία θέσεων, προτάσεων και εκθέσεων προς την UNESCO και τη Μόνιμη Εθνική Αντιπροσωπεία σε αυτήν, με μορφή εισήγησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. 

Υπάρχει η μέριμνα ώστε μετά από συλλογή και ποιοτική ανάλυση, τα δεδομένα του ελληνικού κράτους να συμπεριλαμβάνονται στα Διεθνή στοιχεία της Σύμβασης της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Η Εθνική Πλατφόρμα Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ διασφαλίζει μια ενοποιημένη προσέγγιση στην εφαρμογή των διατάξεων της Σύμβασης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, εξασφαλίζοντας συνοχή, λογοδοσία και δικαιοδοσία αρμοδιοτήτων κάθε συμμετέχοντα φορέα και συμβάλει στην προώθηση αποτελεσματικών πρακτικών στο θέμα αυτό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)