to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:43 | 31.10.2017

Πολιτισμός

Συναυλία απόψε για την ενίσχυση με φάρμακα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Στον level69 (Σολωμού 69, Μοσχάτο) σήμερα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, με τους Music Virus, Jack to Jack, Pelekys, Περικλής-Νάντια, αλλά και τα υπέροχα παιδιά από τις μουσικές περιπλανήσεις” & του συλλόγου ΑμΕΑ “Η Ανοιχτή Αγκαλιά”. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00, είσοδος δωρεάν, με «εισιτήριο» φάρμακα, πάνες, βρεφικά γάλατα, 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας!


Η ιδέα της δημιουργίας του ΜΚΙΕ «ανήκει» στον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα ο οποίος πλαισιώθηκε από μια μικρή ομάδα 6 ατόμων που γνωρίστηκαν μερικούς μήνες πριν ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του ’11. Η μικρή αυτή ομάδα «ανδρώθηκε» στο Σύνταγμα και μέσα από τις ζυμώσεις που έγιναν εκείνο το καλοκαίρι στην πλατεία η ιδέα να αντισταθούμε έμπρακτα έπεσε στο τραπέζι από τον Γιώργο Βήχα. Τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει η προσπάθεια. Σε μια παρέα λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας του στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Σεπτέμβριο του ’11 μας είπε «κανένας Έλληνας δεν πρέπει να πεινάσει, κανένας Έλληνας δεν πρέπει να μείνει χωρίς γιατρό». Στην πορεία η μικρή αρχική ομάδα, έγινε μεγαλύτερη.

Το ΜΚΙΕ χτίστηκε και λειτουργεί πάνω σε τρεις πυλώνες :

1) Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές από κανέναν.

2) Δεν επιτρέπει την παραμικρή κομματική εμπλοκή εντός της λειτουργίας του ή στις δραστηριότητες του.

3) Δεν διαφημίζει κανέναν για την όποια δωρεά κάνει.” 

πηγή: http://www.mkiellinikou.org/

Το σημείωμα του τραγουδοποιού Περικλή Λορίδα για το ΜΚΙΕ και τη συναυλία της 31/10:

Κάθε χρόνο μαζευόμαστε καλλιτέχνες και κάνουμε το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, για αυτούς τους ανθρώπους! Ενώνουμε τις φωνές μας για καλό σκοπό, μαζεύουμε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, για τις ανάγκες του Ιατρείου! Στον γνωστό μας χώρο, στο level69 Σολωμού 69 , Μοσχάτο την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, θα σας κρατήσουμε συντροφιά με πάνω από 4 ώρες υπέροχης μουσικής, με τους Music Virus, Jack to Jack, Pelekys, Περικλής-Νάντια, αλλά και τα υπέροχα παιδιά, της κυρίας Ειρήνης Αμαξοπούλου, από το μουσικό εργαστήρι “μουσικές περιπλανήσεις” & του συλλόγου ΑμΕΑ “Η Ανοιχτή Αγκαλιά” Το live θα ξεκινήσει αυστηρά στις 20:00, οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η είσοδος θα είναι δωρεάν, με φάρμακα, πάνες, βρεφικά γάλατα, 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας! 

Για τις ανάγκες του ΜΚΙΕ παρακαλώ επισκευτείτε την σελίδα του στο:

http://www.mkiellinikou.org/πληροφορίες-ιατρείου/τι-ανάγκες-έχουμε/  

θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δάσκαλο από το μουσικό σχολείο Αλίμου και φίλο κ. Γιάννη Μαλαφή, που πάντα ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμά μας, την δασκάλα πιάνου και φίλη κυρία Ειρήνη Αμαξοπούλου με το τεράστιο έργο που κάνει με τα παιδιά της, τον φίλο και leader των Πέλεκυς, Βασίλη Κουκουμτζή, που είναι πάντα δίπλα μας, την συνεργάτιδα μου, στιχουργό-τραγουδήστρια κυρία Νάντια Κούτρα, και τον συνήθεις ύποπτο Μανώλη Στελλίου που πάντα μας ανοίγει την αγκαλιά του και το υπέροχο level69 live stage studio για τέτοιου είδους εκδηλώσεις! Δεν ξέρω αν φτάνει ένα ευχαριστώ για όλους αυτούς τους υπέροχους εθελοντές του ΜΚΙΕ αλλά και σε όλους εσάς που τρία  χρόνια τώρα στηρίζετε την προσπάθεια αυτή, με την παρουσία σας & με ότι μπορεί ο καθένας!  

Πραγματικά είναι πολύ μεγάλη και ιδιαίτερη η τιμή να γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους

με εκτίμηση:

Περικλής Λορίδας, τραγουδοποιός 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)