to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 16.12.2019

Πολιτισμός

Σήμερα η συναυλία με μουσικές του κόσμου στην Πάτρα για τους πρόσφυγες

Μια πολύ-πολιτισμική συνάντηση τριών αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, που ανοίγουν τις μουσικές τους «βαλίτσες» για να συμπράξουν σε ένα διάλογο όπου τα τραγούδια της Μεσογείου και των Βαλκανίων συναντούν γνωστές αρμένικες μελωδίες και ηχοχρώματα της ανατολής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16/12 στο Ghetto Bar and more (Ευμύλου 8- Πάτρα) στις 21:00.



«Θέλουμε από τους ανθρώπους, που έχουν την αίσθηση και καταλαβαίνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση, να συνδράμουν στη προσπάθειά μας αυτή» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο επικεφαλής της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/-τριών, Νίκος Παπαγεωργίου για την μουσική εκδήλωση, που κάνουν. Με το εισιτήριο εισόδου των 10 ευρώ θα ενισχυθούν οι δράσεις υπέρ των αναγκών προσφύγων και μεταναστών/-τριών, που διαμένουν προσωρινά στο camp της Κορίνθου, όπου εκεί φιλοξενούνται 240 παιδιά, αλλά και στους 100 περίπου της Πάτρας.

«Μένουν στο ερειπωμένο εργοστάσιο και οι ανάγκες τους για ρούχα, κουβέρτες, φαγητό, το οποίο παρέχουμε καθημερινά με τη συμβολή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων. Μέσα σε όλα αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν και τις διαρκείς προσαγωγές, που κάνει η αστυνομία. Θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες να βγάλουν κάρτα αιτούντος άσυλο, παρά να έχουν ένα χαρτί, που λέει ότι σε ένα μήνα θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα» ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Στη συνέχεια εστίασε στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αυτών των ανθρώπων, καθώς με εθελοντές προσπαθεί η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών να το λύσει. «Αν πάει κάποιος πρόσφυγας στο νοσοκομείο χωρίς ΑΜΚΑ και αν χρειαστεί θεραπεία ή νοσηλεία, θα πρέπει να έχει ΑΜΚΑ. Δεν έχουμε κανένα απολύτως νέο. Έχουν πει ότι βγαίνει μια ειδική κάρτα από τις υπηρεσίες ασύλου κατά τόπους, αυτό όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, διότι η εγκύκλιος, που αφορά τους αιτούντες άσυλο, δεν έχει βγει ακόμα» ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό και το τελευταίο νομοσχέδιο, ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε ότι «οι χειρισμοί αυτοί αφαιρούν ζωτικά ανθρώπινα δικαιώματα, είναι σε ακροδεξιά κατεύθυνση, με συλλογικό τρόπο αποκλείονται τεράστιες ομάδες πληθυσμών με το αιτιολογικό ότι είναι από την τάδε χώρα, ενώ το αίτημα του ασύλου είναι εξατομικευμένο δικαίωμα. Έχουμε κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως έχουν εκφραστεί από παγκόσμιες συνθήκες».

Μάλιστα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έβγαλε από τη κατηγορία της ευαλωτότητας τους μικρούς πρόσφυγες, που είναι άνω των 15 ετών. «Το 90% των ασυνόδευτων προσφύγων είναι πάνω από 15 ετών, που σημαίνει διαδικασίες ασύλου fast track, απέλαση, τα παιδιά αυτά μένουν στα κρατητήρια. Είναι μια κατάσταση, που κορυφώνει την πολιτική της αποτροπής» επισήμανε.

tags: Πάτρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)