to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 04.10.2013

Πολιτισμός

Συναυλία ενίσχυσης του ταμείου αλληλοβοήθειας του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΜΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟN ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


ALEX K (THE LAST DRIVE)

+ T-NICK (DUSTBOWL) acoustic

PENNY DREADFUL

DROG _A_TEK

FREQUENCY ON

YELLOW DIGIT

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ PARKING ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ)

ΕΝΑΡΞΗ 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

λίγα λόγια για τη συναυλία ενίσχυσης του ταμείου αλληλοβοήθειας του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

Το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2013 ως Σ.Υ.Β.Χ.Α. προχωράμε στην οργάνωση μιας συναυλίας για την ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοήθειας του Συλλόγου μας. Μια συναυλία που για όλους εμάς αποτελεί μια σημαντική στιγμή της ζωής του εργατικού μας σωματείου κι ενός βασικού σταθμού στον πολύμορφο και πολυμέτωπο αγώνα μας για τα εργατικά μας συμφέροντα και την αξιοπρέπειά μας. Πρόκειται για μια σκέψη συναδέλφων, που έπειτα και από τη θετική -κι ασφαλώς αφιλοκερδής- ανταπόκριση αρκετών εργαζομένων από το χώρο του βιβλίου που παίζουν σε μπάντες και με συλλογική προσπάθεια γίνεται πραγματικότητα!

Αναπόσπαστο στοιχείο των αγώνων μας είναι η αλληλεγγύη ανάμεσα στους συναδέλφους, στον κόσμο της τάξης μας, ανάμεσα στους καταπιεζόμενους. Το ταμείο αλληλοβοήθειας ενισχύεται από οικονομικές συνεισφορές μελών και φίλων του Συλλόγου μας κι έχει ήδη παράσχει οικονομική στήριξη σε συναδέλφους του κλάδου (κι εκτός αυτού) που βρίσκονταν σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση, σε ανάγκη χρημάτων για νοσήλια, λόγω ανεργίας και σε άλλες σχετικές περιπτώσεις, ενώ κατά το παρελθόν έχει λειτουργήσει και ως απεργιακό ταμείο. H λειτουργία του σε καμιά περίπτωση δε συνιστά «μοίρασμα της όποιας φτώχειας μας» και ούτε έχουμε την αυταπάτη πως μπορούμε να καλύψουμε τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν. Το ταμείο δε λειτουργεί με γνώμονα την -τόσο προβαλλόμενη από φορείς εξουσίας, ΜΚΟ και κάθεστωτικά ΜΜΕ- φιλανθρωπία ή τη συμπόνια σε κάποιον που βρίσκεται σε δυσχερή θέση, αλλά την αλληλοστήριξη μας, ως συνάδελφοι, ως αγωνιζόμενοι ενάντια σε ό,τι ευθύνεται για την κατάσταση αυτή.  Άλλωστε, σε καμιά περίπτωση δε λειτουργεί ανταγωνιστικά (ή εναλλακτικά) απέναντι στις όποιες οικονομικές και συνολικότερες διεκδικήσεις μας (από την έγκαιρη καταβολή των μισθών μας, το μπλοκάρισμα των απολύσεων, τις αποζημιώσεις για εργατικά «ατυχήματα» και τα επιδόματα ανεργίας μέχρι τη κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγουμε και τον αγώνα για ζωή κι αξιοπρέπεια).

Η στήριξη του ταμείου αλληλοβοήθειας καθώς και οι αγώνες εντός κι εκτός των χώρων δουλειάς είναι ανάγκη & υπόθεση όλων μας!

Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση των «από πάνω»!

Κανένας συνάδελφος έξω από το σωματείο!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ • ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)