to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 23.01.2023

Πολιτική

Συνάντηση Ξανθού-Αυγέρη με το Σωματείο Εργαζομένων του ΙΦΕΤ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητούν από τον Ντογιάκο να μάθουν τι γίνεται με τη μηνυτήρια αναφορά τους για το ΙΦΕΤ


Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων του ΙΦΕΤ πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 23/1 ο Τομεάρχης Υγείας Α. Ξανθός  και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δώρα Αυγέρη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με πρωτοβουλία  του σωματείου.

Όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαίωσαν αυτό που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: ότι με τη νομοθετική διάταξη που φέρνει το υπουργείο Υγείας- σε άσχετο νομοσχέδιο, εν κρυπτώ και χωρίς διαβούλευση- την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής,  η κυβέρνηση θεσμοθετεί την πλήρη ανατροπή του χαρακτήρα και της αποστολής του ΙΦΕΤ.

Το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας μετατρέπεται  σε μια αμιγώς εμπορική επιχείρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς καμία κρατική εποπτεία, χωρίς διαφάνεια, χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας, χωρίς να διέπεται από το νόμο  (4412/16) περί δημοσίων συμβάσεων, παύοντας να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο  και αποστολή: την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος. 

Επιπλέον, με την σκανδαλώδη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας  παρέχεται εκ των υστέρων πολιτική ασυλία και κάλυψη στα σκάνδαλα, τις παρανομίες και τα κερδοσκοπικά παιγνίδια της σημερινής Διοίκησης του ΙΦΕΤ, για τις οποίες υπάρχουν ενοχοποιητικά πορίσματα εσωτερικού ελέγχου. Σε σχέση με αυτά, ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταθέσει πέρυσι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά, για την πορεία της οποίας ζήτησε να ενημερωθεί από την σημερινή ηγεσία της Εισαγγελίας με σχετικό αίτημα που απέστειλε στον Ισίδωρο Ντογιάκο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)