to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:32 | 31.08.2012

Κοινωνία

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης, η βουλευτής Β’ Αθηνών Σοφία Σακοράφα και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επισκέφθηκαν το ΠΑΓΝΗ όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας συνολικά, η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ε.Σ.Υ. από τις μνημονιακές και ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της υγείας και οι συνέπειες των πολιτικών αυτών στη Δημόσια Υγεία και σε ολόκληρο το λαό.


Όπως τόνισαν τόσο το Δ.Σ. του σωματείου όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η υποχρηματοδότηση και περικοπή δαπανών, η εκχώρηση λειτουργιών και υπηρεσιών στους ιδιώτες, η κατάργηση κλινών και οργανικών θέσεων των νοσοκομείων μέσω της προώθησης νέων Οργανισμών Λειτουργίας και η υποστελέχωση τινάζουν το Δημόσιο σύστημα Υγείας στον αέρα, απαξιώνοντας το και υποβαθμίζοντας το συστηματικά με μοναδικό σκοπό την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του. Επίσης, η αποδυνάμωση του δημόσιου νοσοκομείου από υποδομές και προσωπικό, η μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών και η επικείμενη δήθεν «αξιολόγηση» του προσωπικού δημιουργούν εργαζόμενους γαλέρας σε καθεστώς υπερεντατικοποίησης της εργασίας και τρομοκρατίας.


Τώρα, σε εποχή άγριας κρίσης, που το Ε.Σ.Υ. είναι αναγκαίο όσο ποτέ στο λαό και ενώ καταγράφεται μεγάλη αύξηση στα δημόσια νοσοκομεία και στις μονάδες υγείας-πρόνοιας η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διαλύει οριστικά ότι είχε απομείνει από το Ε.Σ.Υ. και  αντιμετωπίζει την Υγεία αποκλειστικά με όρους κερδοφορίας αφήνοντας ακάλυπτο τον ελληνικό λαό.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεσμεύτηκαν για παρέμβαση τους στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ  και τόνισαν πως η κυβέρνηση θα τους βρει απέναντι της, μαζί με τον ελληνικό λαό, στο να αποτραπεί η εφαρμογή και υλοποίηση των πολιτικών αυτών που διαλύουν το σύστημα Υγείας.


Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των ΕΛΤΑ στη ΒΙΠΕ με αφορμή την επικείμενη ιδιωτικοποίησή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)