to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:46 | 13.11.2012

Κοινωνία

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου

Δήλωση των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μετά τη συνάντησή τους με τα Δ.Σ. των συλλόγων εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου.


Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαίρη Διακάκη, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τα Δ.Σ. των συλλόγων του Δήμου Ηρακλείου, δήλωσαν:

«Η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, τα μέτρα του Γ’ μνημονίου και φυσικά η απεικόνισή τους στον προϋπολογισμό προωθούν την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι πρώτοι απολυόμενοι, για επικοινωνιακούς λόγους, θα είναι οι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου, αλλά και όσοι διώκονται ποινικά – έτσι για ξεκάρφωμα.

Βασικός στόχος η πλήρης ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών των ΟΤΑ. Ξεκινώντας από τα απορρίμματα, τις κοινωνικές υπηρεσίες και δράσεις (πολιτισμός, πράσινο) αλλά και στο νερό και παντού.

Ιδιώτες, επενδυτικά συμφέροντα επενδύουν πάνω στην καταστροφή της χώρας και στην καταβαράθρωση και τον αφανισμό μιας ήδη ανάπηρης Αυτοδιοίκησης.

Όλοι οι Δήμαρχοι, οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι στην Τ.Α. οι φορείς της κοινωνίας και κάθε πολίτης έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε.

Δεν θίγονται απλά τα δικαιώματα των εργαζομένων και η Τ.Α. Η επίθεση γίνεται στην κοινωνία γι’ αυτό η αντίσταση δεν πρέπει να είναι επιφανειακή ή τυπική.

Να μη δώσουν στοιχεία για απολύσεις (“θέση σε αυτοδίκαιη αργία”) οι αιρετοί.

Η ΠΕΔΕ να συνεδριάσει με στόχο την οργάνωση των αγώνων ώστε να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ οι απολύσεις, τα μέτρα και η ΔΙΑΛΥΣΗ της ΤΑ και της χώρας στο όνομα της σωτηρίας της.

Ως ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ.
Θα αγωνιστούμε έξω και μέσα στη Βουλή για να μην περάσουν οι απολύσεις.

Αύριο θα είμαστε στους «δρόμους και τις πλατείες» για την  Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Επειδή οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στην πλ. Ελευθερίας στις 12:30μ.μ.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)