to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 01.09.2017

Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα - ΓΣΒΕΕ: «Στόχος να συγκλίνουν οι πολύ θετικοί δείκτες με την πραγματική κατάσταση των μικρομεσαίων»

«Το μεγάλο θέμα είναι να συγκλίνουν οι πολύ θετικοί δείκτες, μακροοικονομικοί και σε σχέση με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς, με την πραγματική κατάσταση, που τη βιώνουν κυρίως οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι, οι βοιοτέχνες, διότι καμια φορά μπορεί να παρασυρόμαστε», ανέφερε ο Τσίπρας, υποδεχόμενος το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος


«Το μεγάλο θέμα είναι να συγκλίνουν οι πολύ θετικοί δείκτες, μακροοικονομικοί και σε σχέση με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς, με την πραγματική κατάσταση, που τη βιώνουν κυρίως οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι, οι βοιοτέχνες, διότι καμια φορά μπορεί να παρασυρόμαστε», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι η έρευνα του Ιουλίου του 2017 έχει μια ουσιαστική μείωση των δεικτών προς το καλύτερο, εξηγώντας ότι υπάρχει μεγάλη ποσοστιαία μείωση κατά 10%, προς το θετικό, προσθέτοντας ότι αυτό βέβαια δεν αρκεί από μόνο του.

Η συνάντηση ήταν σε ένα πολύ καλό κλίμα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Είπε ότι η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε τα μεγάλα και φλέγοντα για εκείνη θέματα. Συγκεκριμένα: την υπερφορολόγηση, το ασφαλιστικό, την χρηματοδότηση, την ανάγκη ύπαρξης αναπτυξιακής τράπεζας με συγκεκριμένη κατεύθυνση τις μικρές, πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το θέμα της ύπαρξης ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών στο πρώην ΟΑΕΕ, τα παλιά χρέη των 300.000 επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων.

«Είδαμε και θέματα για την ανάπτυξη και της οικονομίας της χώρας, αλλαγή του προτύπου, τη δυνατότητα δημιουργίας συστάδας επιχειρήσεων και clusters, ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για τη δομή αυτή καθεαυτή της μικρής και της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας και την ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές στήριξης ιδιαίτερα των πολύ μικρών -αυτών που λέμε οιονεί μισθωτών- αυτοαπασχολούμενων που δεν πρέπει η Πολιτεία να τους βλέπει ως επιχειρηματίες αλλά ως οιονεί μισθωτούς», προσέθεσε.

Ερωτηθείς εάν έλαβαν κάποια υπόσχεση από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Καββαθάς είπε ότι ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της ΔΕΘ θα κάνει εκείνος της εξαγγελίες και ότι μίλησε για τα θέματα και τις προτάσεις που έχει ήδη υλοποιήσει η κυβέρνηση, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός και η εξαγγελία για την αναπτυξιακή τράπεζα. «Τα υπόλοιπα θα τα πει ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

«Η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα.

Η δυναμική ανάκαμψη ακόμη και την περίοδο που η δεύτερη αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί είναι περισσότερο από εμφανής.

Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016.

Η τάση αυτή ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος και τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου».

«Ενθαρρυντικά τα στοιχεία, μπορούμε να φτάσουμε σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2%»

«Έχουμε ενθαρρυντικούς δείκτες και τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα τρίμηνα, τα δύο και ιδιαίτερα το τρίτο που απ' ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό -όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του τουρισμού- μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2% που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία». Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε: «Αυτό που χρειάζεται, κατά την εκτίμησή μου βεβαίως, είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, ταυτόχρονα όμως να δώσουμε και εργαλεία ρευστότητας και να αυξήσουμε και τη ζήτηση για να μπορέσει να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)