to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:44 | 28.09.2018

Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα-Γκουτέρες: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για το προσφυγικό - Εύσημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης - Εύσημα στον Έλληνα πρωθυπουργό για την «ιστορική συμφωνία» με την ΠΓΔΜ


Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έδωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ απένειμε τα εύσημα στον Έλληνα πρωθυπουργό για την «ιστορική συμφωνία» με την ΠΓΔΜ, στην οποία εξάλλου αναφέρθηκε και στην ομιλία του. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό στη βάση της πάγιας θέσης της Ελλάδας για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ. Ανέδειξε τη σημασία του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που είναι κρίσιμος μεταξύ άλλων και για τη μετανάστευση, καθώς και την ανάγκη η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή.

H συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία, το μεταναστευτικό και το κυπριακό ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΓΓ, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην πολυμέρεια και στα Ηνωμένα Έθνη.

«Συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για την αποφασιστικότητά της να επιλύσει τη μακροχρόνια διαφωνία για το όνομα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία θα τύχει υποστήριξης και στις δύο χώρες. Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι η συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων θα έχει θετικό αντίκτυπο στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο γενικός γραμματέας και ο πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης το κυπριακό ζήτημα και τη μετανάστευση.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)