to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 14.10.2012

Κοινωνία

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρεβέζης Κώστα Μπάρκα με φορείς πρόνοιας του νομού

Συνάντηση με τους εργαζομένους των κοινωνικών δομών του δήμου Πρέβεζας, που περιλαμβάνει τους 3 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Πρεβέζης, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το ΚΗΦΗ (κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων), πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.


Στην συζήτηση που ακολούθησε οι εργαζόμενοι εξέθεσαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, όπου σε συνδυασμό με την ολοκληρωτική εγκατάλειψη των δομών αλληλεγγύης από την πλευρά της κυβέρνησης, δημιουργούν μια κατάσταση οριστικού αδιεξόδου.

Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση και η εγκατάλειψη των προγραμμάτων αυτών, αλλά κυρίως των κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται την καθημερινή στήριξη της πολιτείας (παιδιά ανέργων, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ κοκ), αποτελούν ζωντανές αποδείξεις της πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης να ξεμπερδεύει οριστικά με τις δομές στήριξης, να ξεμπερδέψει οριστικά με τις ανάγκες των φτωχών, των ανήμπορων, των θυμάτων σε τελευταία ανάλυση των μνημονίων της.


Παράλληλα η προβολή του κάθε ΕΣΠΑ ως  «το φάρμακο για κάθε ασθένεια», η λογική δηλαδή της απόσυρσης της κυβέρνησης από τις καταστατικές υποχρεώσεις της και η υιοθέτηση λογικών «πληρωμής με το κεφάλι» που το ΕΣΠΑ προβλέπει για τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών, δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας και της αναξιοπρέπειας μιας κεντρικής διοίκησης ,η οποία βάζει τους εργαζόμενους να ψάχνουν τα προς το ζην, μέσα από την ατομική αναζήτηση «πελατών»…


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται στον αντίποδα αυτών των πρακτικών. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που καταρρέει, σε μια κυβέρνηση που και την ύστατη ώρα πριμοδοτεί το κεφάλαιο και τιμωρεί την εργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα έρθει για να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη. Μια έννοια που μετριέται πρωτίστως μέσα από το σεβασμό των πιο αδύναμων κομματιών κάθε κοινωνίας και των εργαζομένων που τους στηρίζουν. Αυτούς δηλαδή που σήμερα στενάζουν.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)