to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 26.10.2022

Πολιτική

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και περιχώρων

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και περιχώρων «Η Αγία Τριάς» πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των περιπτερούχων.


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελείτο από τη Γραμματέα της Κ.Ε.,  Ράνια Σβίγκου, τον Νίκο Σκορίνη, υπεύθυνο από την Π.Γ. για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια, τον Γ. Παναγιωτόπουλο, συντονιστή του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, καθώς και την Χ. Χαντανή, Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος. Από την πλευρά της Ένωσης Περιπτερούχων συμμετείχε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της, Ε. Νικητάκης, ο Γενικός Γραμματέας, Ι. Σκούρτης, και το μέλος του Δ.Σ., Η. Μεμουσάι.

Όπως ανέφερε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ο κλάδος των περιπτερούχων, όπως και, γενικότερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πλήττονται καθημερινά από την ενεργειακή και οικονομική κρίση, από την «ακρίβεια Μητσοτάκη», και, ταυτόχρονα, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, επιφέρει μείωση στην κατανάλωση, και άρα και στα κέρδη τους. Αν  κάποιος σήμερα μπορεί να εγγυηθεί τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το συγκεκριμένο πρόγραμμά του το οποίο παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέτρα όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η ρύθμιση των πανδημικών χρεών, η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μια σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και περιχώρων αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα του κλάδου, καταθέτοντας και αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα και τις προτάσεις της, σχετικά και με ζητήματα όπως αυτά των περιθωρίων κέρδους, της χωροταξίας, και της μείωσης του κόστους προμήθειας προϊόντων.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη αλλαγής του σημερινού σχετικού νομοθετικού πλαισίου και  δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση του γόνιμου διαλόγου, με σκοπό την δίκαιη επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)