to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:22 | 08.02.2023

Πολιτική

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ: «Νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση»

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας για τις επιπτώσεις του νόμου Κεραμέως για την Ιδιωτική Εκπαίδευση



Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν, από την πλευρά της ΟΙΕΛΕ, οι επιπτώσεις του νόμου Κεραμέως για την Ιδιωτική Εκπαίδευση,  τόσο στο θεσμικό όσο και στο εργασιακό επίπεδο.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι ο τομέας της Εκπαίδευσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το κόμμα, και για αυτό αγωνίζεται για μια Παιδεία με επίκεντρο τον μαθητή και τη μαθήτρια, κι όχι τα συμφέροντα επιχειρηματιών, υπογραμμίζοντας ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν ποιοτικές συνθήκες εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κι όχι να ζουν διαρκώς με τον φόβο της απόλυσης και της επισφάλειας.

Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματος  για την άμεση κατάργηση του νόμου Κεραμέως για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, και την αντικατάστασή του με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα ρυθμίζει συνολικά τα ζητήματα που άπτονται της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Βασικές πτυχές αυτού του πλαισίου, θα είναι η επάνοδος της εποπτείας των Ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας, από το Υπουργείο Εργασίας, η ισότιμη θέση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, και τη δημιουργία φραγμού στην αυθαιρεσία των σχολαρχών, καθώς επίσης και η πλήρης ρύθμιση των Κέντρων Μελετών.

Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούσαν η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κ.Ε. Γιώργος Βασιλειάδης, ο Τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο., Νίκος Φίλης, ο πρώην  Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, καθώς και η Έφη Καλαμαρά, υπεύθυνη για την Παιδεία στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εκ μέρους της ΟΙΕΛΕ, συμμετείχαν  ο Πρόεδρός της,  Γιώργος Χριστόπουλος, καθώς και μέλη του Δ.Σ.

tags: ΟΙΕΛΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)