to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 12.03.2018

Πολιτική

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Κορέας

Η συμβολή των κοινοβουλίων στα θέματα ειρήνης, οικονομίας, καινοτομίας συζητήθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Κορέας


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Κορέας κ. Joo Sun Park, συνοδευόμενο από πενταμελή διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις διαχρονικά άριστες σχέσεις των δύο κρατών και των λαών τους, αλλά και στην πρόθεση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση να επισημαίνει πρωτίστως το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή, αλλά και σε όλον τον κόσμο.  

«Η Ελλάδα βρίσκεται στα σύνορα της Ευρώπης, με δύο μόνιμα αποσταθεροποιημένες περιοχές, τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική. Έχουμε επομένως πολύ μεγάλη ευαισθησία στα θέματα της ειρήνης, του πυρηνικού αποκλεισμού και στην ανάγκη υπέρβασης της έντασης που υπάρχει στην Κορεατική Χερσόνησο και ευρύτερα. Προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύουμε ότι διαδραματίζετε πολύ σημαντικό ρόλο στο να αναζητηθούν λύσεις ειρήνης» είπε ο κ. Βούτσης.

«Η Ελλάδα αποτελεί για εμάς μια φίλη χώρα, σύμμαχο, η οποία κυριολεκτικά έχυσε αίμα για την ειρήνη και τη δημοκρατία της Κορέας και ο λαός μας είναι αιώνια ευγνώμων γι’ αυτό. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά, καθώς στις διεθνείς σκηνές η Ελλάδα πάντοτε υποστηρίζει τις θέσεις της Κορέας, όπως κι εμείς υποστηρίζουμε τις θέσεις σας» είπε ο Αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Κορέας κ. Joo Sun Park, προσθέτοντας πως «από τον Πόλεμο της Κορέας μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό και σε διάφορους τομείς την ελληνο-κορεατική φιλία και υψηλό επίπεδο συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας και του εμπορίου». «Θα θέλαμε να συμβάλλουμε κι εμείς ως Βουλή, ώστε να πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Κορεατικής Εθνοσυνέλευσης και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Βούτση να επισκεφθεί τη χώρα του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας τον ρόλο που διαδραματίζει η Κορέα στον τομέα της καινοτομίας διεθνώς, πρότεινε την ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο, ενώ δεν παρέλειψε να εισηγηθεί τη στενότερη συνεργασία των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα εξοπλισμού πλοίων κατά τη ναυπήγησή τους.

«Η Κορέα, όπως κι εσείς επισημάνατε, είναι μια τεχνολογικά προηγμένη χώρα, θέλω ωστόσο να εξάρω το υψηλό επίπεδο μόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας» απάντησε ο κ. Joo Sun Park, προσθέτοντας πως «αν μπορέσουμε να συνδέσουμε αυτά τα δύο στοιχεία θα έχουμε κάτι καλό στο μέλλον». Απαντώντας στον Πρόεδρο της Βουλής για το ζήτημα της προμήθειας εξοπλισμού πλοίων, ο Αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας, αναφέρθηκε στην «πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της ναυπήγησης και της ναυτιλίας» και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής πως η εν λόγω πρόταση έχει συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο και έχει προωθηθεί στις ναυπηγικές εταιρείες που «έχουν εκφραστεί θετικά να συμβάλλουν σε αυτήν την προσπάθεια εφόσον συμφωνήσουν οι πλοιοκτήτες».

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας, αναφερόμενος στη διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιόνγκτσανγκ 2018, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής, γιατί, όπως είπε, η Ελλάδα έχει συμβάλει κατά πολύ στη διοργάνωση του κορυφαίου αυτού αθλητικού γεγονότος, όπου έγινε μια επιτυχής προσπάθεια κοινής συμμετοχής των δύο κρατών της Κορεατικής Χερσονήσου. «Ελπίζω να επιτευχθεί μια περαιτέρω εξέλιξη, η επικοινωνία μεταξύ Β. Κορέας και ΗΠΑ» πρόσθεσε.

Τον Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Κορέας συνόδευαν τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης κ. Chan Yeol Lee, κ. Won Wook Lee, κ. Shinhwan Oh, κ. Dongmin Ki, καθώς και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα κ. Youngjip Ahn. Από την ελληνική πλευρά, στη συνάντηση παρέστησαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ν. Κορέας κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου και ο διπλωματικός σύμβουλος της Βουλής, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπυρίδων Θεοχαρόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)