to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 07.12.2012

Πολιτική

Συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με Υπουργούς

Το Προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων Ελλάδος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κώστα Ασκούνη, στο πλαίσιο της απόφασης του έκτακτου Συνεδρίου της, ανέλαβε την πρωτοβουλία συνάντησης με τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων των Δήμων.


Η ΚΕΔΕ ζήτησε την επίσπευση της καταγραφής των κενών θέσεων στους Δήμους, προκειμένου να πληρωθούν τα κενά το ταχύτερο δυνατόν.

Ζήτησε επίσης κατά την μετακίνηση και τοποθέτηση των υπαλλήλων στις κενές θέσεις να τηρηθούν αντικειμενικά κριτήρια.

Οι Υπουργοί επαναβεβαίωσαν τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα χάσει κανείς την εργασία του. Ενημέρωσαν το Προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι επισπεύδουν την καταγραφή των κενών θέσεων για να προχωρήσουν σε ένα πρώτο κύμα πλήρωσης των θέσεων αυτών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι προς μετακίνηση υπάλληλοι Δήμων είναι περίπου εννιακόσιοι και κριτήρια επιλογής που θα ισχύσουν είναι η προτίμηση του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου, η εντοπιότητα, η συνάφεια κ.α.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του Προεδρείου της ΚΕΔΕ, του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και της ΠΟΕ –ΟΤΑ, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποί της για τις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί.

Το Προεδρείο της ΚΕΔΕ θεωρεί ότι η επικαιροποίηση των κενών θέσεων από μέρους των Δήμων θα βοηθήσει ώστε να συμπεριληφθούν άμεσα στην γενική καταγραφή και να τοποθετηθούν το ταχύτερο δυνατόν σε πολλές από αυτές οι προς μετακίνηση υπάλληλοι των ΟΤΑ, για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.  


Πηγή: enikos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)