to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 06.06.2017

Πολιτική

Συνάντηση του Πρ. Παυλόπουλου με την περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας να υπάρχουν τόσα παιδιά θύματα της φτώχειας και της πείνας, τόσα παιδιά θύματα του πολέμου και της προσφυγιάς


Η Ελλάδα παρά την μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση, την οποία διέρχεται είναι δίπλα στη UNICEF και πράττει στο ακέραιο το καθήκον της ιδίως για τα παιδιά πρόσφυγες, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF, Αφσάν Κχαν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος επισήμανε, επίσης, ότι είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας, ιδίως κατά την διάρκεια της πορείας του 21ου αιώνα, με τόσο συσσωρευμένο πλούτο, με τέτοια εξέλιξη της τεχνολογίας, να υπάρχουν τόσα παιδιά θύματα της φτώχειας και της πείνας, τόσα παιδιά θύματα του πολέμου και της προσφυγιάς.

Όπως τόνισε, είναι ανάγκη να υπάρξει εδώ και τώρα ένας διεθνής και ιδίως ευρωπαϊκός συναγερμός για την αποκατάσταση των αρχών και των αξιών του ανθρωπισμού, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και σημείωσε ότι στον τομέα αυτόν η Unicef πρέπει και μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο.

Από την πλευρά της, η Αφσάν Κχαν ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον ελληνικό λαό για την γενναιοδωρία που έχει δείξει και για την φιλοξενία που έχει προσφέρει στους πρόσφυγες και ιδίως στα παιδιά. Συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση και παρατήρησε ότι ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρινόμαστε απέναντι στα δεινά των παιδιών αποτελεί σημείο αναφοράς για το πως λειτουργούμε ως κοινωνίες.

Παράλληλα, εξέφρασε την δέσμευση της UNICEF για συνεργασία με τους Έλληνες πολίτες και τους αντίστοιχους φορείς και όργανα προκειμένου να φροντίσουμε τα παιδιά και τους πρόσφυγες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο της ελληνικής εθνικής επιτροπής της Unicef και στην Πρόεδρό της, Σοφία Τζιτζίκου, η οποία την συνόδευε στο Προεδρικό Μέγαρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)