to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:35 | 29.06.2018

Οικονομία

Συνάντηση του Π. Κουρουμπλή με τον πρέσβη του Κατάρ

Η διμερής συνάντηση εργασίας περατώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους για προώθηση και περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Κατάρ κ. Abdulaziz Al-Naama. Σκοπός της συνάντησης ήταν η επιβεβαίωση της δυναμικής προοπτικής ανάπτυξης των οικονομικών και ναυτιλιακών σχέσεων των δύο χωρών και η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας στo πλαίσιo του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).


Ο Πρέσβης του Κατάρ σημείωσε τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στη ναυτιλία και το υψηλό επίπεδο των ναυτιλιακών υπηρεσιών που παρέχει, ως βάση για την αναβάθμιση των διμερών εμπορικών σχέσεων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία του Κατάρ ως κόμβου του διεθνούς θαλασσίου εμπορίου, ειδικότερα για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (L.N.G.) και εξέφρασε την καταρχήν θετική προσέγγιση για προώθηση των διαδικασιών διαβουλεύσεων για τη σύναψη διμερούς ναυτιλιακής συμφωνίας. Στο πλαίσιο εμβάθυνσης της συνεργασίας στον ΙΜΟ, η πλευρά του Κατάρ αιτήθηκε την ελληνική υποστήριξη της υποψηφιότητας του Κατάρ στην κατηγορία «Γ» στις εκλογές του Συμβουλίου του IMO, τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο κ. Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία, επισημαίνοντας, παράλληλα, την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και την υποστήριξη των αναπτυξιακών επενδύσεων του Κατάρ στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο υποστήριξης των ναυτιλιακών σχέσεων, καταγράφηκε η επί της αρχής θετική προσέγγιση της Ελλάδος σε υποψηφιότητες σημαντικών εμπορικών εταίρων, όπως το Κατάρ, ενόψει των εκλογών του Συμβουλίου του IMO το Δεκέμβριο του 2019, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η προώθηση άμεσης επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων διμερούς ναυτιλιακής συμφωνίας.

Η διμερής συνάντηση εργασίας περατώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους για προώθηση και περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων τόσο στη βάση της προώθησης σύναψης της ναυτιλιακής συμφωνίας Ελλάδος-Κατάρ όσο και στο πλαίσιο του IMO.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)