to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:39 | 06.05.2022

Οικονομία

Συνάντηση του Ν. Παππά με τους εργολήπτες: Τα δημόσια έργα έχουν εκτροχιαστεί - Να «ανοίξει» το Ταμείο Ανάκαμψης για τα ώριμα έργα

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής, Νίκος Παππάς συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ), Μαρία Τσιομπάνου και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης, Γιάννη Δερμεντζόγλου.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που έχει εκκινήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φορείς του τεχνικού - κατασκευαστικού κλάδου, με αφορμή τον «εκτροχιασμό» των δημοσίων έργων, όπως έχει προκύψει από τις υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των υλικών και στην ενέργεια, καθώς και από την πολύμηνη αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης του κλάδου και επανεκκίνησης των εργολαβιών.

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΣΕΔΕ τόνισαν πως ο κλάδος βρίσκεται σε βαθιά αβεβαιότητα και επεσήμαναν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μπορεί να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι ανεπαρκή για την αντιμετώπιση ενός συνεχώς διογκούμενου και με διάρκεια φαινομένου. Επέμειναν, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων, όπως η απολογιστική αποζημίωση και άλλων υλικών, για παράδειγμα του οικοδομικού σιδήρου, η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί κατακόρυφα, στην ανάγκη να ανταποκρίνονται οι αναθεωρήσεις στην πραγματικότητα και να λειτουργήσει σωστά και έγκαιρα το Παρατηρητήριο Τιμών.

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε πως οι παρεμβάσεις που εξήγγειλε, πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Καραμανλής είναι ελλιπείς, επιμένοντας ότι πρέπει:

·         Να ληφθούν και να εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, που απειλεί τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου και την ολοκλήρωση έργων που αναμένουν οι τοπικές κοινωνίες.

·         Να ανακατευθυνθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και να αποδεχθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ευρωπαϊκή προτροπή για ένταξη ώριμων έργων σε αυτό.

·         Να γίνει αποδεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για μια έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου θα τεθεί με λεπτομέρεια το πρόβλημα και οι προτάσεις των κομμάτων, με τη συμμετοχή και των οργανωμένων δυνάμεων του κλάδου των Υποδομών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο α’ αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, Νίκος Ανδρεδάκης, οι συνεργάτες του Νίκου Παππά, Παναγιώτης Μελαχρινός και Κωνσταντίνος Αγόρης, καθώς και η συνεργάτιδα του Χρήστου Γιαννούλη, Ματίνα Πούλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)