to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:47 | 23.03.2016

Πολιτική

Συνάντηση του Ν. Φίλη με τον επικεφαλής της UNICEF στη Ν. Υόρκη

O υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, συναντήθηκε, σήμερα Τετάρτη, 23-3-2016, στην έδρα του Οργανισμού στη Ν. Υόρκη με τον επικεφαλής της UNICEF.


Οι δύο άντρες συζήτησαν για την περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την UNICEF προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα προβλήματα των παιδιών προσφύγων στη χώρα μας.  Κλιμάκιο της UNICEF στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, καταγράφει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα δράσεις σε πρακτικό επίπεδο. Κατά τη  συνάντηση που κράτησε μία ώρα, υπήρξε διεξοδική αναφορά στις επιπτώσεις του προσφυγικού στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Σχετική συμφωνία θα υπογραφεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τη UNICEF κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. 

Ο κ. Lake εξήρε τη γενναιοδωρία, όπως είπε, του Ελληνικού Λαού και της Κυβέρνησης στην υποδοχή και την περίθαλψη των προσφύγων. Ειδικότερα, τόνισε ότι η UNICEF είναι πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια για την εκπαίδευση, ιδιαίτερα των ασυνόδευτων παιδιών. 

Ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον κ. Lake για το προσωπικό ενδιαφέρον του και τη γενικότερη προσφορά της UNICEF και παρουσίασε το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα και οι οικογένειές τους. Ενημέρωσε, επίσης, για τις ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με την ψυχοκοινωνική στήριξη και την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.  

Σήμερα, Τετάρτη το βράδυ ο κ. Φίλης θα μιλήσει στην τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης "Θεοί και Θνητοί", με εκθέματα από το Δίον της Μακεδονίας, που επιμελείται ο καθηγητής Δ. Παντερμαλής και παρουσιάζεται στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο στην καρδιά του Μανχάτταν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)