to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 11.03.2016

Πολιτική

Συνάντηση του Ν. Φίλη με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για τον τρόπο πρόσληψης μονίμων και αναπληρωτών

Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ότι θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς τη μελέτη του υπουργείου για την ανάγκη 20.000 μόνιμων διορισμών την επόμενη τριετία. Στόχος κοινός με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, είπε ο υπουργός, είναι - μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας - να υπάρξουν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.


Με αντικείμενο το σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, με τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. 

Ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ότι θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς τη μελέτη του υπουργείου για την ανάγκη 20.000 μόνιμων διορισμών την επόμενη τριετία. Στόχος κοινός με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, είπε ο υπουργός, είναι - μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας -  να υπάρξουν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση. 

Ο κ. Φίλης ζήτησε επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του ΣτΕ, να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα οι νομικά τεκμηριωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, προκειμένου να τις μελετήσει και το ταχύτερο δυνατόν να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17.

Αναφορικά με το μονιμότερο σύστημα διορισμών, ο υπουργός εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών. 

Τέλος, παραδόθηκε από τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το κείμενο προτάσεων της Υποεπιτροπής Διαλόγου για την Τεχνική Εκπαίδευση. Όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συμμετείχαν στο διάλογο για την Τεχνική Εκπαίδευση καταθέτοντας τις πρώτες παρατηρήσεις τους, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει ολοκληρωμένος διάλογος για την Τεχνική Εκπαίδευση και τη μαθητεία στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)