to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συνάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τους εργαζόμενους του Δήμου Αθήνας (βίντεο)

Στο Δημαρχείο στη Λιοσίων βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπου συνάντησε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στις οικονομικές, διοικητικές, νομικές υπηρεσίες του Δήμου καθώς και στις υπηρεσίες Πληροφορικής και Μηχανοργάνωσης.


Η συνάντηση με τους εργαζόμενους πραγματοποιήθηκαν σε θετικό κλίμα, ενώ ο Γ. Σακελλαρίδης συναντήθηκε και με τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ). Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι έθεσαν επί τάπητος τα ζητήματα των απολύσεων και των μειώσεων στους μισθούς, αλλά και τις δυσκολίες που συναντούν στην εργασία τους λόγω της έλλειψης αναγκαίων ειδών (μάσκες, γάντια κτλ). Επίσης, οι εργαζόμενοι σημείωσαν ότι θέλουν να βοηθούν και να ενισχύουν το έργο κάθε δημοτικής αρχής αλλά και να διατηρούν το δικαίωμα να ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της. 


Ακολούθησε συγκέντρωση στον χώρο της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, όπου μίλησε ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις εργαζομένων.    
 

Η ομιλία του Γ. Σακελλαρίδη: 
 
«Θεωρούμε απαραίτητη και πολύ σημαντική την γνωριμία μαζί σας. Θέλουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, να χρησιμοποιήσουμε την συλλογική εμπειρία, την οποία εσείς έχετε περισσότερο από τον καθένα, καθώς κουβαλάτε χρόνια τριβής με τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες του Δήμου.
 
Σήμερα δέχεστε μία μεγάλη επίθεση. Μία επίθεση που έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι της ζωή σας. Οι απολαβές μειώνονται, οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους στο Δήμο. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό. Δέχεστε και μία ηθική επίθεση. 
 
Να ξέρετε ότι εμείς δεν σας βλέπουμε ως ένα κόστος, όπως σας αντιλαμβάνεται η σημερινή δημοτική αρχή. Δεν κοιτάμε να βρούμε πως θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές σας εισφορές και τον καθαρό σας μισθό. Εμείς σας αντιμετωπίζουμε ως το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. Θα φροντίσουμε ως δημοτική αρχή να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές σας. Γιατί μέσα στις συνθήκες που έχετε οδηγηθεί, δεν μπορούν να έρθουν τα αποτελέσματα που όλοι θα θέλαμε για τους δημότες της πόλης. 
 
Για εμάς, λοιπόν, είναι σημαντική η επένδυση σε εσάς, η σύναψη σχέσεων εμπιστοσύνης. 
 
Επιδίωξή μας είναι ένας δημοκρατικός Δήμος σε μια δημοκρατική πόλη.

Ο αυταρχισμός, η αδιαφάνεια, ο συγκεντρωτισμός είναι ένα αδιέξοδο και αποτυχημένο μοντέλο διοίκησης, που δεν αφορά μόνο τους δημότες. Αφορά και τους εργαζόμενους στον δήμο.

Η δική μας αντίληψη βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα αυτής της λογικής. Θέλουμε σχεδιασμό και έργο που θα προκύπτει μέσα από ανοιχτό διάλογο και διαβούλευση και θα είναι ανοιχτό στον έλεγχο και την λογοδοσία.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι βασική μας επιδίωξη θα είναι η καθιέρωση σταθερών σχέσεων εργασίας στον Δήμο. Δεν μπορεί η δουλειά ενός Δήμου να μην βασίζεται σε αξιοπρεπείς σχέσεις εργασίας στον ίδιο του τον χώρο. Δεν θα αποδεχτούμε νέες απολύσεις. Όχι μόνο για την δυστυχία και την ανασφάλεια που προκαλούν σε εκατοντάδες εργαζόμενους. Αλλά και γιατί οι απολύσεις είναι εργαλείο μέσω του οποίου οι ΟΤΑ οδηγούνται σε πλήρη συρρίκνωση.

Και γι’ αυτό είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο το γεγονός, ότι σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των δημάρχων ανά την Ελλάδα, ο κ. Καμίνης δεν διατύπωσε δημοσίως την παραμικρή αντίθεση στις μαζικές απολύσεις.
 
Θέλω να διαβεβαιώσω όλους και όλες, ότι ο Δήμος θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε σας προσπάθεια τόσο προς την κυβέρνηση, όσο και προς την ΚΕΔΕ, να βελτιωθούν οι αποδοχές και οι παροχές υγείας όλων των εργαζομένων.

Και ότι θα είμαστε στο πλευρό όσων υπερασπίζονται στα δικαστήρια τις θέσεις εργασίας, στον βαθμό που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματός μας, μιλήσαμε για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να γίνει πιο λειτουργικός και αποτελεσματικός. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε δεσμευτεί για την μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων, με περισσότερη ευθύνη στις υπηρεσίες του Δήμου.

Θωρούμε επίσης ότι απαιτείται νέος σύγχρονος κανονισμός εσωτερικής υπηρεσίας, με διευθύνσεις ομογενών αντικειμένων, προσανατολισμένες στο να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών.

Η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας είναι άμεση προτεραιότητα. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλουμε να πάρουμε άμεσα μέτρα αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Οφείλουμε επίσης να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες που μας δίνει η πληροφορική, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών.

Θεωρούμε επίσης ότι, όπως σε κάθε οργανισμό που επιδιώκει παραγωγικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία, πρέπει να καθιερωθούν συνελεύσεις διευθύνσεων, οριζόντια επικοινωνία ανάμεσά τους, και ό,τι άλλο κριθεί ότι θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και πιο συντονισμένη δουλειά των υπηρεσιών.

Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε σημαντική και την φροντίδα για την εξέλιξη και την επιμόρφωση του προσωπικού.

Ο Δήμαρχος θα έχει τακτική και άμεση επικοινωνία με τους υπαλλήλους. Θα έχει επίσης τακτικές υποχρεωτικές συναντήσεις με τα σωματεία των εργαζομένων, για θέματα συνθηκών και οργάνωσης της εργασίας.

Ξέρουμε ότι μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή δεν αναγνώριζε όπως άξιζε τον ρόλο των εργαζομένων. Αυτό θέλουμε να αλλάξει.

Βασική μας αρχή είναι ο απόλυτος σεβασμός στην ανθρώπινη και υπαλληλική αξιοπρέπεια του κάθε εργαζόμενου. Αλλά και ο σεβασμός στη νομιμότητα, και την χρηστή άσκηση της δημόσιας εξουσίας, τόσο από την διοίκηση όσο και από τους υπαλλήλους.

Στην προσπάθεια να αλλάξουμε τον Δήμο και την Πόλη, θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι μαζί μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)