to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 02.06.2022

Πολιτική

Συνάντηση του Δημ. Παπαδημούλη με αντιπροσωπεία του HDP στις Βρυξέλλες

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στις Βρυξέλλες.


Η αντιπροσωπία του φιλοκουρδικού τουρκικού κόμματος, απαρτιζόταν από τον καθηγητή Mithat Sancar, συμπρόεδρο του HDP, την Feleknas Uca, Αντιπρόεδρο του HDP, τον Δρ. Hişyar Özsoy, Αντιπρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης και εκπρόσωπο Τύπου του HDP, και τον  Devriş Çimen, επίσημο εκπρόσωπο του HDP στις Βρυξέλλες.

H αντιπροσωπεία του HDP ενημέρωσε τον Δημ. Παπαδημούλη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο κουρδικό ζήτημα και τον πόλεμο διώξεων που συνεχίζει να διεξάγει η αυταρχική τουρκική κυβέρνηση του AKP εναντίον του HDP, αποσκοπώντας στην κατάργηση και απαγόρευσή του ως πολιτικό κόμμα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του HDP για την επίσκεψη, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του στις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας και υπενθύμισε τις ισχυρές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και HDP, υπογραμμίζοντας ότι η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και προς την Κομισιόν, για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους στη Τουρκία.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, η αντιπροσωπεία του HDP ενημέρωσε επίσης για τις δίκες του Κομπάνι, όπως αποκαλούνται οι δίκες που έχουν οδηγήσει στις φυλακές ως «τρομοκράτες», ηγετικά μέλη του HDP, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας, όπως συνέβη και με τους Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεντάγ, που βρίσκονται επίσης φυλακισμένοι στην Τουρκία ήδη από τα τέλη του 2016.  

Τέλος αναφέρθηκαν στις νέες πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία, εναντίον των κουρδικών πληθυσμών και εδαφών.

Και από τις δυο πλευρές, εκφράστηκε ανησυχία για τη συνεχιζόμενη μιλιταριστική πρακτική του τουρκικού καθεστώτος και την άνοδο του εθνικισμού, ενώ διαπιστώθηκε συμφωνία για την ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών για την ειρήνη.

Τέλος η αντιπροσωπεία του HDP ενημέρωσε για το επερχόμενο συνέδριο του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου του 2022, προσκαλώντας σε αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)