to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 21.12.2012

Αθλητισμός

Συνάντηση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)

Συνεχίζοντας τις επαφές με τους φορείς του ποδοσφαίρου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους Τζούλιο Συναδινό μέλος ΠΣΕ - Συντονιστή της Γραμματείας του Αθλητικού Τμήματος, Νίκο Μάλλιαρη και Σωτήρη Μωραΐτη μέλη της Γραμματείας, επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕΠΟ. Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Π. Παπανικολάου και τον Υπεύθυνο Τύπου Χρ. Υφαντή.



Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου στη σημερινή συγκυρία.  Ο πρόεδρος και οι εκπρόσωποι της ΕΠΟ ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις απόψεις και τις πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του ποδοσφαίρου και τις προϋποθέσεις ανάπτυξής του,  όπως για παράδειγμα η πιστοποίηση των ακαδημιών και σχολών ποδοσφαίρου, οι σχολές προπονητών, η καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, η εναρμόνιση των κανονισμών με τους αντίστοιχους της UEFA κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε την ανάγκη να παραμείνει ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο στην ομπρέλα της κοινωνικής προστασίας και στήριξης, κι έθιξε τις επιπτώσεις που θα αποφέρουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στη λειτουργία των ΕΠΣ και των σωματείων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέπτυξε τη θέση του κόμματος, που έχει κατατεθεί και ως νομοθετική τροπολογία, και επιτρέπει τη συμμετοχή των ποδοσφαιρικών σωματείων στα πρωταθλήματα όλων των αγωνιστικών κατηγοριών (Σούπερ Λιγκ, Β’ Εθνική κλπ) χωρίς την υποχρέωση να μετατραπούν σε ανώνυμες εταιρείες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα αντίστοιχα ποδοσφαιρικά μοντέλα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και τα θετικά τους στοιχεία. 
    
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρώντας ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μπορεί και πρέπει να αναδείξει τη κοινωνική, την ιστορική, τη πολιτιστική, τη φίλαθλη αλλά και τη παιδαγωγική πλευρά του αθλήματος, πρότεινε στην ΕΠΟ να πρωτοστατήσει σε μια σειρά συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, που θα φέρουν στο προσκήνιο ένα νέο όραμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα στηρίξει κάθε τέτοια πρωτοβουλία, μέσα από μια γόνιμη και συστηματική επαφή όλων των φορέων του ποδοσφαίρου.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)