to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 14.06.2018

Οικονομία

«Συνολικη συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», το μήνυμα Ντομπρόβσκις από το Μαξίμου

Ο Αλ. Τσίπρας με αφορμή το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης σημείωσε ότι το τέλος του προγράμματος αποτελεί μια δίκαιη εξέλιξη για τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του.


Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντι Ντομπρόβσκις στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλ. Τσίπρας, με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να υπογραμμίζει τα θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Ντομπρόβσκις χαρακτήρισε καλα νέα την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και δήλωσε ότι «εργαζόμαστε για μια συνολικη συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» ενώ εθεσε ως χρονικό ορίζοντα για τις αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαιρέτισε τη συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ για το ονοματολογικό και υπογράμμισε την αλλαγή σελίδας.

«Επισκέφτεστε τη χώρα σε μια στιγμή που γυρίζουμε σελίδα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα αφήνει πίσω το παρελθόν και ανοίγει την πόρτα στο μέλλον.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης σημείωσε ότι το τέλος του προγράμματος αποτελεί μια δίκαιη εξέλιξη για τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως αναμένουμε τα απαραίτητα μέτρα για το χρέος που θα σημάνουν την οριστική και διαρκή έξοδο της χώρας στις αγορές.

Ο πρωθυπουργός επεσημανε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε ιστορική συμφωνία με τους βόρειους γείτονες μας» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αφήνει οριστικά πίσω της το παρελθόν.

Τέλος ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι έχει γίνει πολύ δουλειά και τώρα έχει έρθει η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Dombrovskis: Το πρωί έκανα μια ομιλία για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, η οποία φαίνεται να είναι δρομολογημένη και αυτό αποτελεί καλή είδηση. Επομένως τώρα εργαζόμαστε προς μια συνολική συμφωνία με όλα τα συστατικά στοιχεία, τα μέτρα για το χρέος, μέχρι την 21η Ιουνίου. Ξέρετε ότι καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία και τη δουλειά που κάνατε προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, τη συμφωνία για το νέο όνομα, αυτό της Βόρειας Μακεδονίας, και ελπίζουμε να γυρίσετε σελίδα προκειμένου να έχουμε βαθιά και εποικοδομητική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή. Επομένως καλωσορίζουμε αυτή σας την πρωτοβουλία.

Τσίπρας: Επισκέπτεστε τη χώρα μου σε ένα σημείο καμπής. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν και ανοίγουμε τις πόρτες προς το μέλλον. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η τελευταία αξιολόγηση του τελευταίου προγράμματος, κάναμε τεράστιες προσπάθειες και πιστεύω ότι είναι δίκαιο για τον ελληνικό λαό να αποδώσουν οι θυσίες που έχει κάνει και αναμένουμε μια λύση. Τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μόνιμη και διαρκή πρόσβαση στις αγορές από το Σεπτέμβρη όταν και θα έχουμε βγει από το πρόγραμμα. Και την ίδια στιγμή, όπως είπατε, προχθές είχαμε μια ιστορική συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας. Αισιοδοξώ ότι αυτές οι δύο σημαντικές, ταυτόχρονες σχεδόν εξελίξεις, θα υπογραμμίσουν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός προχωρούν σε ένα αισιόδοξο μέλλον.

Dombrovskis: Έχετε κάνει πολλή δουλειά και τώρα είναι η ώρα να δρέψετε τους καρπούς των κόπων σας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)