to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 24.03.2016

Αθλητισμός

Ματαιώνεται η συνάντηση των ιδιοκτητών-επενδυτών των μεγάλων ΠΑΕ με τον Στ. Κοντονή

Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την ματαίωση της σύσκεψης με Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη, λόγω της αναγκαστικής απουσίας του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός - «Η συζήτηση που θα αφορούσε την χάραξη κοινών πολιτικών, και όχι εξεύρεση προσώπων για την στελέχωση των αρχών του ποδόσφαιρο», τονίζει το υπουργείο


Μετά τη γνωστοποίηση της απουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού αποφασίζει πως το ραντεβού δεν έχει πρακτική σημασία.

H ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της γεν. γραμματείας Αθλητισμού:

«Η σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή με τους ιδιοκτήτες των τριών μεγάλων ΠΑΕ (ΑΕΚ,ΠΑΟΚ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), για τους  λόγους που είναι γνωστοί, αλλά που πρέπει περαιτέρω να διευκρινιστούν, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η συζήτηση που θα αφορούσε την χάραξη κοινών πολιτικών, και όχι εξεύρεση προσώπων για την στελέχωση των αρχών του ποδοσφαίρου -όπως λανθασμένα   αναφέρεται- και η οποία θα είχε ως αντικειμενικό στόχο την άμβλυνση των αντιθέσεων και την ακύρωση ενός κλίματος πολέμου, θα ήταν μια πρώτη προσπάθεια και μία καλή αρχή, ώστε να απεγκλωβιστεί το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο από την σημερινή κατάσταση. 

Ωστόσο, η ήδη υπάρχουσα και δημόσια εκπεφρασμένη –μέσω επίσημων ανακοινώσεων και δηλώσεων- πρόθεση και των τριών ιδιοκτητών για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την προάσπιση της δημόσιας τάξης,  την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και τη διαμόρφωση νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος,  μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά στον δρόμο της σύγκλισης, του εκσυγχρονισμού, της διαφάνειας και της πλήρους αναγέννησης του ποδοσφαίρου». 

 

«Στοπ» από Ντογιάκο σε Μαρινάκη!

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση (η οποία είχε οριστεί για τις 14:00), η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορεί να είναι παρών. Γι’ αυτό επικαλείται τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν για το αν παραβιάζεται αυτός από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτιο Δασκαλόπουλο. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν αιχμές για παρεμβάσεις τρίτων που οδήγησαν σε αυτό το κώλυμα, μιλώντας για «…καταγγελίες και οχλήσεις δημοσιογράφων».  «Με βάση τα παραπάνω δε καθίσταται δυνατή η παρουσία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του μεγαλύτερου επενδυτή στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη συνάντηση με τον Υπουργό Αθλητισμού και τους ιδιοκτήτες των λοιπών ΠΑΕ προκειμένου να ασκήσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του της διασφάλισης της οικονομικής του ελευθερίας και της προστασίας της ιδιοκτησίας του», καταλήγει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Απών από τη συγκεκριμένη συνάντηση θα απουσίαζε ούτως ή άλλως ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος με ανακοίνωση κατέστησε σαφές πως «δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή του Παναθηναϊκού».

Η συνάντηση  των ιδιοκτητών-επενδυτών των μεγάλων ΠΑΕ της Super League. είχε προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο να συμφωνηθούν στο ίδιο τραπέζι, υπό την αιγίδα της αθλητικής ηγεσίας, «κοινές γραμμές» στην προσπάθεια εξυγίανσης, διαφάνειας και εκσυγχρονισμού του αθλήματος. Η πρωτοβουλία του υφυπουργού εμπεριέχεται σ ένα ευρύτερο πρόγραμμα ενεργειών που έχει αναλάβει, στο πλαίσιο κεντρικών κυβερνητικών αποφάσεων για την αναγέννηση του ποδοσφαίρου στη χώρα, κι έχει ως προτεραιότητα να βρεθούν μαζί  κορυφαίοι επενδυτές του χώρου και να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά και λύσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εκτόνωση του κλίματος έντασης και βίας στους αγωνιστικούς χώρους, και συγχρόνως ανάπτυξης και νέων δεδομένων στην επιχειρηματικότητα του αθλήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)