to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 01.10.2014

Πολιτική

Συνάντηση της Η. Διώτη με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Μια σειρά άμεσα ικανοποιήσιμων αιτημάτων που θα αναβάθμιζαν σημαντικά τις πυροσβεστικές υπηρεσίες στο ν. Λάρισας έθεσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Κοσμέτος, ο γεν. γραμματέας κ. Νικόλαος Τάψας και ο ταμίας κ. Ηλίας Αρβιθάς στη βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, ενόψει της επικείμενης αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.


Βασικά αιτήματα της Ένωσης αποτελούν η αναβάθμιση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας σε Α’ τάξης από Β’ που είναι σήμερα -με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε προσωπικό και οχήματα-, την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων σε Σταθμό Δ’ τάξης ή τουλάχιστον τη στελέχωσή του με περισσότερο προσωπικό (από 12 που είναι σήμερα σε 16 με 18 τουλάχιστον), καθώς η περιοχή έχει τα περισσότερα συμβάντα στο νομό, καθώς και την αναβάθμιση του ΠΚ Αγιάς.

Όπως σημείωσαν οι 3 άνδρες, δύο σημαντικά προβλήματα είναι η παλαιότητα του στόλου των οχημάτων που διαθέτει η Π.Υ. Λάρισας καθώς και η έλλειψη του κατάλληλου εξοπλισμού για τους πυροσβέστες, ζητώντας την ενεργό συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων καθώς και στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και προγραμματισμό των αντιπυρικών περιόδων.

Η βουλευτίνα, συντασσόμενη με την ορθότητα των αιτημάτων, δεσμεύτηκε ότι θα τα προωθήσει τόσο στη Βουλή όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και σημείωσε:

Είναι προκλητικό να αγνοούνται τελείως από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό οι κατεξοχήν εμπλεκόμενοι, που δεν είναι άλλοι από τους μάχιμους πυροσβέστες, οι οποίοι θέτουν τον εαυτό τους καθημερινά σε κίνδυνο στην αντιμετώπιση των συμβάντων, εξαιρούμενοι ακόμη και από το επίδομα επικινδυνότητας και τα ΒΑΕ. Στο σχεδιασμό της κάθε αντιπυρικής περιόδου, που θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να ξεκινά άμα τη λήξη της προηγούμενης, θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά, αφού αυτοί είναι που καλούνται να βγάλουν εις πέρας όλο τον όγκο προστασίας των δασών αλλά και των ανθρώπων.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουμε, σε συνεργασία μαζί τους, σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση υλοποίησης των αιτημάτων της Ένωσης Υπαλλήλων του ΠΣ Περιφέρειας Θεσσαλίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)