to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 01.04.2015

Κοινωνία

Συνάντηση της γ.γ. Ισότητας Φ. Κούβελα με τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Συνάντηση με τον Farid Fernandez, Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Πρεσβεία στην Αθήνα, πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα. Φωτεινή Κούβελα.


Συνάντηση με τον Farid Fernandez, Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Πρεσβεία στην Αθήνα, πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα. Φωτεινή Κούβελα,  μετά την επιστροφή της από το Βενεζουελάνικο Συνέδριο Γυναικών στο Καράκας, που είχε πραγματοποιηθεί στις 6-9 Μαρτίου, εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων της κυβέρνησης για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Ούγκο Τσάβες.

Η Γενική Γραμματέας τόνισε στον Πρέσβη πως η φιλία και η ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των  δύο λαών είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία όσο ποτέ, για να ανοίξει μια νέα σελίδα στην πολιτική και κοινωνική ιστορία. Η κα Κούβελα του μετέφερε τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα της από το συνέδριο που είχε παρακολουθήσει, τονίζοντας του ότι ο λαός της Βενεζουέλας έχει διανύσει μεγάλη διαδρομή σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών, προσφέροντας και στις Ελληνίδες γυναίκες το πλεονέκτημα να ελπίζουν.

Κοινή θέση και του Πρέσβη και της Γενικής Γραμματέας είναι η αναβάθμιση των σχέσεων των δύο λαών σε θέματα ισότητας φύλων, καθώς επίσης και η αναγκαιότητα άμεσης συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με το Υπουργείο για τη Γυναίκα και την Ισότητα του Φύλου της Βενεζουέλας. Η κα Φωτεινή Κούβελα επεσήμανε πως άμεσα θέλει να  χτιστούν δεσμοί σχέσεων και συνεργασίας για τα δικαιώματα των γυναικών και για αυτό προσκάλεσε στην Ελλάδα, εκ μέρους της κυβέρνησης, την Υπουργό για τη Γυναίκα και την Ισότητα του Φύλου και γυναίκες από την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)