to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:31 | 18.07.2014

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόεδρο της ιταλικής βουλής (φωτ.)

Στα πλαίσια της επίσκεψης στην Ρώμη


Συνάντηση με την Λάουρα Μπολντρίνι, πρόεδρο του Ιταλικού Κοινοβουλίου είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Ρώμη. H κα Μπολντρίνι, η οποία κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε γεύμα εργασίας στο κοινοβούλιο επανέλαβε την άποψη ότι Ελλάδα και Ιταλία πρέπει να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο στο Νότο ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την κα Μπολντρινι για την πρόταση του για ένα New Deal στην Ευρώπη για την απασχόληση και την σύγκληση μιας Ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του και πριν επισκεφθεί το Ιταλικό κοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τους καλλιτέχνες του κατειλημμένου θεάτρου Βάλε, στο κέντρο της Ρώμης, όπου δήλωσε την αλληλεγγύη του απέναντι στην επιχειρούμενη έξωση από τον Δήμαρχο της Ρώμης. Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε το περιστατικό της σύλληψης των τριών ηθοποιών στο κατειλημμένο θέατρο Εμπρός στην Αθήνα λέγοντας πως "την ώρα που συλλαμβάνουν ηθοποιούς αφήνουν τα κανάλια που χρωστάνε εκατομμύρια ανενόχλητα". Κάλεσε δε, το θέατρο Βάλε να αναλάβει πρωτοβουλία για την συγκρότηση ενός Ευρωπαϊκού δικτύου ομάδων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού με την υποστήριξη της ευρωομάδας της αριστεράς.

Μιλώντας εχτές το βράδυ σε δημοσιογράφους σε εκδήλωση του κόμματος της αριστεράς SEL με τον Νίκι Βέντολα, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τα εγκλήματα στη Λωρίδα της Γάζας και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να πάρουν θέση δείχνοντας αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. "Είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος" είπε ο Α. Τσίπρας χαρακτηριστικά. Σε συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκι Βέντολα και την ηγεσία του SEL συμφώνησαν οτι είναι ανάγκη να συνεχιστεί το πείραμα της Ιταλικής Αριστεράς που έδωσε θετικά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές. Βέντολα και Τσίπρας συμφώνησαν ακόμα ότι είναι ανάγκη να διεμβολιστεί ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας και να αναπτυχθούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, κάτι που μπορεί να περιλάβει και τους Πράσινους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, εφόσον οι τελευταίοι απαγκιστρωθούν από τις συντηρητικές πολιτικές με τις οποίες έχουν ταυτιστεί σε ορισμένους τομείς.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι η στρατηγική Ρέντζι, της υιοθέτησης του Συμφώνου Σταθερότητας με ταυτόχρονη χαλάρωση του δεν θα αποφύγει τα αδιέξοδα που δημιουργεί ο νεοφιλελευθερισμός και γι'αυτό θα αποτύχει. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε λίγο σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Φαρνέζε της Ρώμης σε εκδήλωση που οργανώνει η "Αλλη Ευρώπη" 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)