to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:57 | 29.09.2022

Πολιτική

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΦΠΟ: «Η ΝΔ πρόσθεσε νέα προβλήματα στην διαχείριση των ζώων συντροφιάς»

Προβληματισμοί εκ μέρους της ΠΦΠΟ για την δυσμενή κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την προστασία των ζώων εκφράστηκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ- Την ανάγκη για κατάργηση ολόκληρου του σχετικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, υπογράμμισαν και οι δύο πλευρές


Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα μείζονα θέματα που αφορούν εν γένει την ευζωία των ζώων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελείτο από τη Γραμματέα της Κ.Ε.,  Ράνια Σβίγκου, τον πρ. Υπουργό και βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γιάννη Μουζάλα, τον αν. Τομεάρχη Εσωτερικών, υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης και βουλευτή Ευβοίας, Μίλτο Χατζηγιαννάκη και το μέλος της Κ.Ε. και κτηνίατρο, Κατερίνα Λουκάκη. Από την πλευρά της ΠΦΠΟ συμμετείχε η Πρόεδρός της, Ν. Μπομπολάκη,

Όπως ανέφερε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τη νομοθετική και  επικοινωνιακή φούσκα του ν. 4028/21, πρόσθεσε νέα προβλήματα στα ήδη πολλά υπάρχοντα στη διαχείριση του θέματος των ζώων συντροφιάς. Παράλληλα, οι Δήμοι, παραμένουν σε τραγική κατάσταση, αδυνατώντας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και οι λιγοστές χρηματοδοτήσεις έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση εντείνοντας το πρόβλημα.

Από την πλευρά της, η κ. Μπομπολάκη, αφού εξέφρασε τους έντονους προβληματισμούς της για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την προστασία των ζώων μετά και από την ψήφιση του ν. 4831/2021, υπογράμμισε την ανάγκη κατάργησής του σχεδόν στο σύνολό του, καθώς  και την ανάγκη να αντικατασταθούν τα κυνοκομεία, με τη μορφή που έχουν σήμερα, με μικρούς, ευέλικτους δημοτικούς χώρους για τις επείγουσες ανάγκες των ζώων, με ταυτόχρονη δημιουργία δημοτικών κτηνιατρείων.

Στη συζήτηση τέθηκε, επίσης, το ζήτημα της απαραίτητης φιλοζωικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης με καμπάνιες, κυρίως, στα σχολεία, καθώς και η ανάγκη στελέχωσης και  χρηματοδότησης των Δήμων.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ανάγκη αλλαγής του σημερινού σχετικού νομοθετικού πλαισίου και  δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση του γόνιμου διαλόγου, με σκοπό τη βελτίωση  την ευζωίας των ζώων στο σύνολό τους .

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)