to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 11.07.2012

left.gr

Πολιτική

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)

Συνάντηση με αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) είχαν χθες στη Βουλή η βουλευτής Ρένα Δούρου και ο Βασίλης Πριμικήρης, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για θέματα ελληνισμού της Διασποράς.



Κατά την εποικοδομητική συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν τη νέα ελληνική πολιτική πραγματικότητα και την ανάγκη συνεργασίας όλων των δυνάμεων του ελληνισμού της διασποράς με την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα που σχετίζονται με:
1.την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό
2.την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στις χώρες υποδοχής των ελλήνων τις διασποράς
3.τα δικαιώματα των ελλήνων της διασποράς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το δικαίωμα της ψήφου
4.την αυτοοργάνωση του ελληνισμού της διασποράς, δηλαδή τη στήριξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπροσώπησής τους, και βέβαια του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)
5.την παλιννόστηση των Ελλήνων της διασποράς 
6.και τέλος, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τον  διακανονισμό θεμάτων αναφορικά με συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με έμφαση ότι θεωρεί αναγκαία τη συνεργασία με όλες τις οργανωμένες εκφράσεις του Ελληνισμού της διασποράς και ειδικότερα με τους Έλληνες βουλευτές του απόδημου Ελληνισμού. Επισήμανε επίσης ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να λαμβάνει χώρα προς όφελος της Ελλάδας αλλά και των άλλων χωρών υποδοχής του Ελληνισμού. 
Από την πλευρά τους οι Έλληνες βουλευτές της αποδημίας εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις προοδευτικές και αριστερές, δημοκρατικές δυνάμεις.
Η αντιπροσωπεία των ελλήνων βουλευτών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) αποτελείτο από τους: Γ. Πανταζόπουλο (πρόεδρο), Γ. Χατζημαρκάκη (α’ αντιπρόεδρο), Θ. Κατσιαντώνη (β’ Αντιπρόεδρο), Στ. Γεωργανά (ταμία), Δ. Καρυγιάννη, Μ. Τσεόκα, Θ. Ρόκα (μέλη).
tags: ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)