to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 03.05.2017

Πολιτική

Συνάντηση Σ. Φάμελλου με τον Πρόεδρο Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δ. Μπαλτάκο

Ως μείζον αναπτυξιακό έργο για την Αθήνα χαρακτήρισε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, το σχέδιο τετραπλής ανάπλασης της πρωτεύουσας, μέρος της οποίας είναι και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, στο ΥΠΕΝ, με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μπαλτάκο.


"Πρόκειται για έναν ισχυρό καταλύτη που τροφοδοτεί και οικονομικά και πολεοδομικά και περιβαλλοντικά την Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και οραματικό στοιχείο κι έμπρακτη αλλαγή στην καθημερινότητα του πολίτη και στην ποιότητα ζωής. Ταυτόχρονα, θα μπορεί να τροφοδοτήσει την Αθήνα με θέσεις εργασίας και νέα οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο Αν. ΥΠΕΝ.

Επεσήμανε δε, ότι για να είναι ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές  οι παρεμβάσεις στον Ελαιώνα, στον Βοτανικό, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ιστορικό - εμπορικό κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή και, βεβαίως στην χωροθέτηση και κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να υπάρξει συνολική  αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, με νέο νόμο, καθώς και νέα Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με αποτυπωμένο το περιβαλλοντικό ισοζύγιο προς όφελος της πόλης και των πολιτών της.

Συνεπώς, "έως το φθινόπωρο θα πρέπει να έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο με σαφές χωροταξικό και περιβαλλοντικό βραχίονα, ώστε να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας", πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μπαλτάκο,  ανακοίνωσε την πρόθεση του ΥΠΕΝ να υπάρξει μια κοινή ομάδα εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν,  εκτός από το ΥΠΕΝ και τον ΠΑΟ, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και τα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία.

Τον γενικό συντονισμό θα έχει το ΥΠΕΝ, ενώ στόχος της κοινής ομάδας εργασίας θα είναι αρχικά η επεξεργασία προτάσεων σχετικά με την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, αλλά και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της αναθεώρησης.  Ειδικότερα, στην ομάδα εργασίας ο ΠΑΟ  θα συμμετέχει σε τρεις υποεπιτροπές. Την επιτροπή νομικής τεκμηρίωσης και στήριξης, την επιτροπή τεχνικού, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και την επιτροπή οικονομικής αξιολόγησης του σχεδίου.

Ο Αν. ΥΠΕΝ προανήγγειλε συναντήσεις με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων, το προσεχές διάστημα, ώστε "όλοι να αποκτήσουμε κοινό βηματισμό και κοινό σκοπό που είναι η επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος σε ένα σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας, με  ασφάλεια για τις υποδομές, με ισχυρό περιβαλλοντικό, χωροταξικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα και εν τέλει με βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αθήνας".

Όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ για τη διπλή ανάπλαση Αλεξάνδρας - Βοτανικού, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι έχει πολλά σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τεκμηρίωση της νέας πρότασης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, δήλωσε την πρόθεσή του να συμμετέχει ο ΠΑΟ  στην κοινή ομάδα εργασίας,  προτείνοντας ειδικότερα τη συμμετοχή και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ομάδα έργου, σε ρόλο παρατηρητή, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Αν. ΥΠΕΝ.

«Η πρόταση της κυβέρνησης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού το τοποθετεί ως λύση του προβλήματος, και όχι ως το πρόβλημα αυτό κάθε αυτό», κατέληξε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, επισημαίνοντας ότι «το έργο θα είναι θετικό όχι μόνο για τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά για όλους του πολίτες της Αθήνας». Τέλος, ανακοίνωσε τη δημιουργία φόρουμ προκειμένου όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, ώστε το έργο να αποκτήσει μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)