to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:28 | 06.11.2018

Διεθνή

Συνάντηση προέδρων Ονδούρας και Γουατεμάλας για τα καραβάνια πολιτών τους που μεταναστεύουν

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν «στην ανάγκη να επενδύσουμε στις χώρες μας προκειμένου να δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης», δήλωσε ο Μοράλες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρόκειται για μια πρόσκληση προς τους επενδυτές, τόσο εθνικούς όσο και διεθνείς, που επιθυμούν να επενδύσουν στις χώρες μας», κυρίως στις υποδομές, όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Γουατεμάλας.


Οι πρόεδροι της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες και της Γουατεμάλας Τζίμι Μοράλες συμφώνησαν χθες Δευτέρα να «αντιμετωπίσουν τις αιτίες» που ωθούν τους πολίτες των χωρών τους να τις εγκαταλείπουν σε καραβάνια με κατεύθυνση τις ΗΠΑ και να θεσπίσουν νομοθεσία για τη δίωξη όσων τους παροτρύνουν.

Ο Μοράλες μετέβη στη Γουατεμάλα προκειμένου να καταρτίσει με τον ομόλογό του ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να σταματήσουν οι πολίτες των χωρών τους να μεταναστεύουν στις ΗΠΑ, κάτι που προκαλεί την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν «στην ανάγκη να επενδύσουμε στις χώρες μας προκειμένου να δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης», δήλωσε ο Μοράλες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πρόκειται για μια πρόσκληση προς τους επενδυτές, τόσο εθνικούς όσο και διεθνείς, που επιθυμούν να επενδύσουν στις χώρες μας», κυρίως στις υποδομές, όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Γουατεμάλας.

«Από το 2014 προωθούμε πολλά προγράμματα για να αντιμετωπίσουμε τις δομικές αιτίες της μετανάστευσης, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν αρκεί και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να σημειώνουμε προόδους», τόνισε ο Ερνάντες.

Το βίντεο του Guardian που παρακολουθεί το μεταναστευτικό καραβάνι στο Μεξικό

Αργότερα χθες το βράδυ ο Μοράλες μετέβη στο Σαλβαδόρ για να συνομιλήσει με τον αντιπρόεδρο της χώρας Όσκαρ Ορτίς σχετικά με τους χιλιάδες μετανάστες που διασχίζουν αυτή την περίοδο το Μεξικό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αντιπροεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)