to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:47 | 08.02.2017

Οικονομία

Συνάντηση Παπαδημητρίου - Πάντοαν: Χρήσιμες θέσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην αναδιάπλαση της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, είχε σήμερα στη Ρώμη, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.


Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Ρώμη ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, για να παραστεί στη Σύνοδο της ομάδας των κρατών-μελών των Εκτελεστικών Διευθύνσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία ανήκει η χώρα μας. 

Στο περιθώριο της συνάντησης ο κύριος Παπαδημητρίου είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, κατά την οποία αναφέρθηκαν στα νέα δεδομένα στην Ευρώπη και στην ανάγκη να επιδειχθεί αλληλεγγύη στην επίλυση κρίσιμων θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό, τα οποία συνιστούν ευρωπαϊκά ζητήματα και δεν αφορούν τα μεμονωμένα κράτη-μέλη. Ο δύο υπουργοί συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και ιδιαίτερα την προσέγγιση -η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων στην Ευρώπη- υπέρ της εγκατάλειψης της πολιτικής της λιτότητας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κύριος Παπαδημητρίου τόνισε: «η σημερινή ήταν μια ευκαιρία για συνάντηση γνωριμίας όχι μόνον με τον κύριο Πάντοαν, αλλά και με τους ομολόγους μου από την Αλβανία, από τον 'Αγιο Μαρίνο, από το Τιμόρ, από τις χώρες που είναι στο γκρουπ που μας αντιπροσωπεύει στο ΔΝΤ αλλά και στην Παγκόσμια Τράπεζα. Με τον κύριο Πάντοαν είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και για τις πολιτικές λιτότητας αλλά και τις πολιτικές ανάπτυξης. Προέκυψαν χρήσιμες θέσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν, πιθανώς, στην αναδιάπλαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. 

Σε ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ αν Ιταλία και Ελλάδα έχουν μια κοινή πολιτική για να ξεπερασθεί η λιτότητα ο κύριος Παπαδημητρίου απάντησε: 

«θα έλεγα ότι υπάρχει μια σύμπλευση απόψεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δυο χώρες μας συμφωνούν απόλυτα σε όλα. Υπήρξε σίγουρα, όμως, μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη». 

Εξάλλου, στη Σύνοδο οι υπουργοί ενημερώθηκαν για τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες των δύο διεθνών οργανισμών και συμμετείχαν σε συζητήσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις δημοσιονομικές πολιτικές που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)