to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:29 | 04.04.2018

Πολιτική

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ο Π. Σκουρλέτης ενημέρωσε τον τον Δήμαρχο κ. Μαργαρίτη και τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για τη Δημοτική Ενότητα Δονούσας, Μιχαήλ Πράσινο, ότι στο επερχόμενο Σχέδιο Νόμου παρεμβάσεων στον «Καλλικράτη», μεταξύ άλλων, προβλέπεται το ζήτημα του επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ, στην κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής των διαθέσιμων πόρων, μέσω της κατηγοριοποίησης των δήμων.


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018, με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη και τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για τη Δημοτική Ενότητα Δονούσας, Μιχαήλ Πράσινο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μαργαρίτης έθεσε το ζήτημα της υλοποίησης σημαντικών έργων, όπως η πραγματοποίηση γεωτρήσεων και η κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης στο νησί της Νάξου, με τα οποία η δημοτική Αρχή μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης νερού, καθώς και της λειψυδρίας εν γένει.

Επίσης, εκ μέρους της δημοτικής Αρχής, τέθηκε το θέμα της λειτουργίας του «πολυνησιακού» δήμου, καθώς ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συγκροτείται από 4 νησιά, τις νησιώτικες δημοτικές κοινότητες που αποτελούν το σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων, Δονούσας, Ηρακλειάς, Σχοινούσσης και Κουφονησίων.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους κ.κ. Μαργαρίτη και Πράσινο ότι στο επερχόμενο Σχέδιο Νόμου παρεμβάσεων στον «Καλλικράτη», μεταξύ άλλων, προβλέπεται το ζήτημα του επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ, στην κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής των διαθέσιμων πόρων, μέσω της κατηγοριοποίησης των δήμων.

Ακολούθως τους διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστούν διεξοδικά τα ζητήματα που έθεσαν, καθώς και οι επιλογές του υπουργείου για τη στήριξη αυτών των έργων. Τα έργα που προωθεί ο δήμος θα εξεταστούν στο πλαίσιο των επόμενων προσκλήσεων των προγραμμάτων  «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ» που υλοποιεί το υπουργείο και αφορούν στη χρηματοδότηση των δήμων της χώρας για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, την κατασκευή Παιδικών Χαρών, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ, την αποκατάσταση δημοτικών κτηρίων, έργα αγροτικής οδοποιίας, συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και άλλες δράσεις. Έργων που συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση του αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράλληλα με την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)