to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:36 | 20.06.2017

Κοινωνία

Συνάντηση Π. Σκουρλέτη με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υπαλλήλων στους δήμους

Τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων, μετά και τη σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υπαλλήλων στους δήμους.


Στις 12:00, ειδικότερα, ο υπουργός θα δεχτεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ στις 14:30 θα συναντηθεί με την ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Την Πέμπτη, στις 11:00 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, ενώ θα προηγηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ για το ίδιο θέμα.

Λόγω κινητοποιήσεων δεν πραγματοποιείται αποκομιδή των απορριμμάτων έως και την Πέμπτη και για τον λόγο αυτό οι δήμοι κάνουν εκκλήσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ακολούθως των ΠΟΠ-ΟΤΑ και των κατά τόπους Συνδικάτων ΟΤΑ οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποιούν καταλήψεις στα δημοτικά αμαξοστάσια όλης της χώρας έως και αύριο Τετάρτη. Για αύριο, επίσης, η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους σε συγκέντρωση, στις 10:30, έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο. Ανάλογη συγκέντρωση έχει αποφασίσει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την ίδια μέρα, στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας. Το πιθανότερο είναι οι δύο συγκεντρώσεις να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)