to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:35 | 15.05.2015

Πολιτική

Συνάντηση Π. Λαφαζάνη με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα

Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές εκδήλωσαν την κοινή τους βούληση να προχωρήσουν σε συνέργιες και συνεργασίες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και ιδιαίτερα στον αγροτο-διατροφικό τομέα και την μεταποίηση.


Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε στο υπουργείο με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα Fernandez Farit. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στην ελληνική κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να δώσει μια εναλλακτική προοδευτική διέξοδο για τον ελληνικό λαό και τον τόπο.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, αφού τον ευχαρίστησε, εξέφρασε την εκτίμησή του στον πρωτοπόρο ρόλο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα όχι μόνο για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Τόνισε ότι ο αγώνας αυτός του λαού της Βενεζουέλας, που εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες της Μπολιβαριανής επανάστασης, δείχνει ότι και μικρές χώρες μπορούν να σηκωθούν όρθιες και να αντιμετωπίσουν τις ιμπεριαλιστικές πιέσεις και απειλές.

Κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές εκδήλωσαν την κοινή τους βούληση να προχωρήσουν σε συνέργιες και συνεργασίες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και ιδιαίτερα στον αγροτο-διατροφικό τομέα και την μεταποίηση. Δεσμεύτηκαν, επίσης, να προχωρήσουν στην υπογραφή συμφωνίας για μια ευρεία και ουσιαστική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στα θέματα του πετρελαίου και της εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Τέλος, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης δεσμεύτηκε να αποστείλει πρόσκληση στον ομόλογό του υπουργό Ενέργειας της Βενεζουέλας να επισκεφθεί άμεσα την Ελλάδα. Ανάλογη πρόσκληση θα αποσταλεί και στους επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)