to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:56 | 10.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Ν. Ηλιόπουλου και υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας

Η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων στην Αθήνα στο επίκεντρο της συνάντησης Ν. Ηλιόπουλου – Γ. Σταθάκη


Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, πραγματοποίησε την Πέμπτη (9/5) ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ενεργειακή πολιτική της Αθήνας και με ποιόν τρόπο μπορεί ο Δήμος και οι κάτοικοι της πόλης να επωφεληθούν από τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, ενισχύοντας την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, μέσα από την αξιοποίηση του καινοτόμου εργαλείου των Ενεργειακών Κοινοτήτων μπορεί να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια στην πόλη, παρέχοντας δωρεάν ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά, καθώς επίσης και βελτιώνοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτηρίων του δήμου Αθηναίων.

Ως πρώτο βήμα, άμεσα υλοποιήσιμο, ο Νάσος Ηλιόπουλος δεσμεύτηκε για την εγκατάσταση 2 MW φωτοβολταϊκών πάνελς σε στέγες δημοτικών κτηρίων ή εκτάσεις εκτός του κέντρου της Αθήνας, για την παροχή δωρεάν ρεύματος στις περίπου 800 οικογένειες που ωφελούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δ. Αθηναίων και άρα εύλογα χαρακτηρίζονται ως ευάλωτα νοικοκυριά.   

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτηρίων, το οποίο ο Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε ως μια εξαιρετική ευκαιρία προκειμένου να μειώσει ο Δήμος τα ενεργειακή του κόστη, εξοικονομώντας χρήματα προς όφελος των δημοτών αλλά και του περιβάλλοντος. «Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή η  αξιοποίηση δημόσιων κτηρίων προς όφελος των κατοίκων της πόλης», ανέφερε.

Ακόμα συζητήθηκε η ανάγκη χωροθέτησης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου ο Δήμος της Αθήνας να είναι πρωτοπόρος στη διαδικασία μετάβασης στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

«Αθήνα από την Αρχή σημαίνει μία πόλη που προσφέρει περισσότερα στους ανθρώπους της», δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος σημειώνοντας ότι «η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων αποτελεί εμβληματικό τρόπο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην Αθήνα». Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος περιέγραψε στον Γ. Σταθάκη το ολιστικό σχέδιο της «Ανοιχτής Πόλης» για μια πράσινη Αθήνα, φιλική προς τον πολίτη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)