to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:56 | 30.01.2020

Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ινφαντίνο στην Αθήνα, εκτός κλιμακίου ο Αυγενάκης

Ελληνικό κλιμάκιο θα μεταβεί στην έδρα της UEFA στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει και η FIFA. Ακολούθως ο Τζάνι Ινφαντίνο θα συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ελλάδα. Εκτός κλιμακίου ο Αυγενάκης.


Στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι θα συναντηθεί με FIFA και UEFA, με σκοπό να συνταχθεί μνημόνιο, για την "ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Όπως έχει γίνει γνωστό, αρχές της επόμενης εβδομάδας ελληνικό κλιμάκιο θα μεταβεί στην έδρα της UEFA (Νιόν), όπου θα συμμετέχει και η FIFA. Ακολούθως ο Τζάνι Ινφαντίνο θα συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ελλάδα.

Ο Μητσοτάκης έχει ήδη παρουσιάσει το πλάνο του σε FIFA και UEFA και προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του. Την ίδια ώρα, έκπληξη προκαλεί ότι εκτός από αυτές τις σημαντικές συναντήσεις μένει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει στη Βουλή: "Η Κυβέρνηση θα αποταθεί στην FIFA και στην UEFA. Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο. Ναι, μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει η λέξη. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνής παρακολούθηση. Στοιχεία που πρέπει να εισαχθούν κι εδώ από την Παγκόσμια εμπειρία. Θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του πρωταθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετάσχουν στην προσπάθεια κάθαρσης, θα υποστούν απώλειες εσόδων. Και θα αναλάβουν το βάρος του αποκλεισμού από τους διεθνείς αγώνες.

Ξένοι διαιτητές, VAR, είναι εργαλεία που στηρίξαμε. Κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν ήταν αρκετό για να αντιμετωπίσουμε δραστικά το πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Θα έχουμε να πούμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όταν διακυβεύεται η κοινωνική ειρήνη και η κοινωνική συνοχή".

Πηγή: sport24.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)