to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 05.04.2017

Πολιτική

Συμφώνησαν στις μεταρρυθμίσεις αλλά δεν τα βρήκαν για τις εκλογές οι Μητσοτάκης και Λεβέντης

Στην ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία, συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.


Στην ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην Οικονομία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία, συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην Βουλή.  

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα υπερβαίνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο και θα επεκτείνονται σε όλους τους τομείς, αναφέρει στην ενημέρωσή της η ΝΔ, και προσθέτει ότι "το εθνικό σχέδιο περιλαμβάνει βαθιές τομές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος".

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του κ. Μητσοτάκη για ξεχωριστές συναντήσεις με τους Πολιτικούς Αρχηγούς.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΝΔ συζητήθηκαν:  

- Η σημαντική υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, απόρροια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

- Το δυσβάσταχτο κόστος που πληρώνουν καθημερινά οι πολίτες από την μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

- Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πηγές της Ένωσης Κεντρώων συζητήθηκαν η εν εξελίξει αξιολόγηση, οι εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασίας. Ο κ. Λεβέντης είπε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους ότι "η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα" και εξήγησε ότι "υπήρχε ένας ηλεκτρισμός γύρω από το όνομα Μητσοτάκης". Από την ενημέρωση που έκαναν οι ίδιες πηγές, ο κ. Λεβέντης δεν συμφώνησε στο αίτημα των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης στην συζήτηση που είχαν "εξέφρασε την εκτίμηση ότι ακόμη κι αν κλείσει η αξιολόγηση, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σηκώσει το πολιτικό βάρος που συνεπάγεται η υλοποίησή της και θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018". Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι "είναι υπέρ της συναίνεσης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η Ένωση Κεντρώων είναι μικρό κόμμα. Το αν θα γίνουν εκλογές το αποφασίζει ο κ. Τσίπρας". Εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, σημειώνοντας ότι "δεν ζητά υπουργεία ή ανταλλάγματα αλλά θέτει ως προϋπόθεση τα εννέα σημεία. Είναι τα ίδια που είχε θέσει και στον Αλέξη Τσίπρα αλλά εκείνος δυστυχώς δεν τα δέχτηκε".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)