to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 18.04.2015

Πολιτική

Συνάντηση Κοτζιά - Κέρι τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον

Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου ο υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να παραμείνει έως την Πέμπτη, προβλέπονται επίσης συναντήσεις με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Σούζαν Ράις, και με ηγετικά μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων


Για την Ουάσιγκτον αναχωρεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Γκοτζιάς, όπου θα συναντήσει, τη Δευτέρα, τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου ο υπουργός πρόκειται να παραμείνει έως την Πέμπτη, προβλέπονται επίσης συναντήσεις με τη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Σούζαν Ράις, και με ηγετικά μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Κοτζιάς επισκέπτεται την Ουάσιγκτον σε μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς η επίσκεψη και οι επαφές του έρχονται και ως συνέχεια των επαφών του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη -με αποτέλεσμα να τονιστεί και το γεωπολιτικό ζήτημα- αλλά και της συνόδου της ομάδας των Είκοσι, στο περιθώριο της οποίας πρωτοστάτησε το ζήτημα της Ελλάδας τις τελευταίες μέρες. 

Κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί τη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, και με τον Matthew Nimetz, τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Την ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Εξάλλου, κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών και αμερικανό-εβραϊκών οργανώσεων, καθώς και με ηγετικά στελέχη των σημαντικότερων δεξαμενών σκέψης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)