to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:01 | 06.12.2018

Κοινωνία

Συνάντηση Γαβρίλη με Μπελαβίλα για τα έργα στον Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα, με κύρια θέματα την πορεία των εκτελούμενων έργων στο Δήμο Πειραιά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που δημιουργούνται από μεγάλες παρεμβάσεις στην περιοχή.


Στη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ενημέρωσε για το Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων, που χρηματοδοτεί και εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Πειραιά. Και συγκεκριμένα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής:
1. Στην ολοκλήρωση των εργασιών ανάδειξης της Ηετιώνειας Πύλης και στη διαμόρφωση του νέου αρχαιολογικού χώρου.
2. Στη πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, που δίνει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν νέα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως οι εργασίες αποκατάστασης και λειτουργίας του αρχαίου θεάτρου Ζέας, η μελέτη και οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Διαμέσου Πύλης στην οδό 34ου Συντάγματος κ.α. 
3. Οι εργασίες ανάπλασης, εξυγίανσης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με το Δ.Σ του Σταδίου. 

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία, που αναλήφθηκε για την ανατροπή απόφασης του 2012 και αφορούσε τη μεταφορά όλων των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στο Κέντρο Βιολογικού Καθαρισμού της Ψυττάλειας και την εξέλιξη του όλου θέματος στη βάση ενός αποκεντρωμένου σχεδιασμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης σε δήλωσή του ευχαρίστησε το Ν. Μπελαβίλα για τη συνάντηση, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε ότι ο ίδιος είναι διαθέσιμος να συμβάλει σε μια δημιουργική συζήτηση μπροστά στη προεκλογική περίοδο. Ακόμα, υπογράμμισε ότι ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή έχει πάρα πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Ν. Μπελαβίλας σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την ενημέρωση και υπογράμμισε ότι εκτιμά ιδιαίτερα το αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής, που αποτελεί ένα συνεκτικό στρατήγημα για την αναπτυξιακή προοπτική του Πειραιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)