to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 24.11.2017

Αθλητισμός

Συνάντηση Γ. Βασιλειάδη με τον Στέφανο Τσιτσιπά

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να... αναλαμβάνει μέχρι και το ρόλο του δημοσιογράφου και να κάνει στον υπουργό ερωτήσεις σε διάφορα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό!


Τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, Στέφανο Τσιτσιπά, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με τον Τσιτσιπά να... αναλαμβάνει μέχρι και το ρόλο του δημοσιογράφου και να κάνει στον υπουργό ερωτήσεις σε διάφορα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό!

«Διανύουμε μία δύσκολη για όλους εποχή, όμως προσαρμοζόμαστε στη νέα πραγματικότητα και έχουμε ήδη αρχίσει να βρίσκουμε λύσεις. Υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού και εμείς έχουμε στόχο να βρισκόμαστε κοντά τους και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να τους βοηθήσουμε να βρουν τον δρόμο τους» τόνισε μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός αθλητισμού και πρόσθεσε:

«Ο ελληνικός λαός έχει περάσει δύσκολα και κάθε επιτυχία στον αθλητισμό πολλαπλασιάζεται στην καρδιά του Έλληνα πολίτη. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα συνάντησα για δεύτερη φορά τον Στέφανο, έναν υπερταλαντούχο τενίστα που ήδη έχει ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες που τον ακολουθούσαν από τα πρώτα του βήματα.

Περίμενα ότι θα ανέβαινε ψηλά και πιστεύω ότι στο μέλλον μάς επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Το ελληνικό τένις διακρίνεται και στους άνδρες και στις γυναίκες, με την εξαιρετική Μαρία Σάκκαρη, κάνοντάς μας περήφανους, ενώ έρχονται και άλλα παιδιά από πίσω, καθώς γίνεται εξαιρετική δουλειά από την ομοσπονδία, με την οποία υπάρχει στενή συνεργασία. Εμείς είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το ταλέντο αυτών των παιδιών να μπορέσει να ανθίσει».

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε ότι ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά που συναντήθηκε με τον κ. Βασιλειάδη, ενώ τόνισε ότι «είναι σημαντικό να νιώθει ένας αθλητής ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν τους κόπους του και γι' αυτό ευχαριστώ πολύ τον υφυπουργό που άκουσε με προσοχή όσα θέματα του έθεσα».

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για διάφορα θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό τένις, καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο προπονητής και πατέρας του παίκτη, Απόστολος Τσιτσιπάς, και ο αδερφός του, επίσης ταλαντούχος αθλητής, Πέτρος.
 

Οι ευρωπαϊκές πολιτικές για την άθληση, η ηθική/δεοντολογία στον αθλητισμό, η συμβολή και οι δράσεις της Ελλάδας ήταν τα θέματα για τα οποία ενημέρωσαν τα μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, σε κοινή συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. «Ως οργανωμένη Πολιτεία, εμείς θα πρέπει να δείχνουμε και τη βούληση και το σθένος να συγκρουόμαστε όταν θα... εκφεύγουμε από τους κανόνες της νομιμότητας,» υπογράμμισε ο Γιώργος Βασιλειάδης υπενθυμίζοντας την ανομία που υπήρχε επί πολλά χρόνια στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και στην οποία αυτή η κυβέρνηση έδωσε τέλος.

«Την τελευταία τριετία και μετά τα γεγονότα διαφθοράς τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και η διεθνείς οργανισμοί των αθλημάτων έχουν αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να τεθούν κανόνες διαφάνειας και ακεραιότητας στο χώρο, τόσο στους αθλητές όσο και στη λειτουργία των Ομοσπονδιών. Ταυτόχρονα παρατηρείται και δεν μπορεί κανείς να μη σημειώσει την ολιγωρία της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Γιατί ποτέ δεν τέθηκε το θέμα ενιαίας στρατηγικής σε βασικούς άξονες. Γι` αυτό τα προβλήματα είναι κοινά, γι` αυτό το νομικό πλαίσιο είναι σαθρό, γι` αυτό και βλέπουμε ότι τα φαινόμενα διαφθοράς δεν είναι μόνο ελληνικά, υπάρχουν στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βλέπουμε και τους αργούς ρυθμούς αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν θέσαμε το ζήτημα του μπάσκετ από το γεύμα εργασίας που προηγήθηκε της Συνόδου, η αρχική απάντηση του Επιτρόπου ήταν πως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Γιατί κινδυνεύει πλέον το ευρωπαϊκό μοντέλο του αθλητισμού. Νομίζω πως μετά από αυτή τη σύγκρουση, σας θυμίζω ότι απόψε την ώρα που θα αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός, θα αγωνίζεται και η εθνική ομάδα μπάσκετ, κάτι πρωτόγνωρο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Από τη μία η ολιγωρία, από την άλλη τα φαινόμενα διαφθοράς μας υποχρεώνουν να πάρουμε πρωτοβουλίες. Η ελληνική κυβέρνηση πρωτοστάτησε στις πρωτοβουλίες αυτές. Πρωτοστάτησε τόσο σε εσωτερικό επίπεδο, όσο και σε ευρωπαϊκό. Και δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για να μπουν οι βασικοί κανόνες διαφάνειας. Δεν μπορεί πίσω από το αυτοδιοίκητο να κρύβεται κανένας. Δεν ενδιαφερόμαστε να βάλουμε κανόνες στον αθλητισμό αυτόν καθ΄ αυτό, αλλά να μπουν κανόνες όσον αφορά την κοινωνία, τις κοινωνικές προεκτάσεις του συνόλου της αθλητικής οικογένειας,» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Αρτι αφιχθείς από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε αρχικά για την πρωτοβουλία του να μπει στην ατζέντα και να αποφασιστεί η λήψη πρωτοβουλιών σε επίπεδο αθλητικής ευρωπαϊκής ηγεσίας το φλέγον θέμα της διαμάχης FIBA/Εuroleague στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, που έχει ως αποτέλεσμα να αγωνίζονται χωρίς τους πρωτοκλασάτους παίκτες τους οι εθνικές ομάδες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκίνησε λέγοντας: «Είναι πολύ ευχάριστο και επίκαιρο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε σχετικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την άθληση και την ηθική στον αθλητισμό και είναι εξαιρετική η συγκυρία γιατί την Τρίτη στις Βρυξέλλες έλαβε χώρα η Σύνοδος των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω στο αντικείμενο αυτό και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες έγινε και η βράβευση των καλύτερων προγραμμάτων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS PLUS και Be Inclusive για την κοινωνική ενσωμάτωση μέσα από τα προγράμματα του αθλητισμού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μολονότι έχει εμβαθύνει και μετά την οικονομική κρίση σε ακόμη περισσότερους τομείς είναι πάντα οικονομοκεντρικά τοποθετημένη και οι προτεραιότητές της πολλές φορές ξεφεύγουν από τομείς της ζωής που είναι εξαιρετικά σημαντικοί, αλλά δεν έχουν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο στα θέματα του αθλητισμού να είναι στην καλύτερη περίπτωση αρρύθμιστο, στη χειρότερη δε περίπτωση αντιφατικό και με την αλλαγή των μοντέλων των αθλητικών, των μοντέλων των οικονομικών σχέσεων να δημιουργεί μεγάλα ζητήματα, τα οποία θα τα βρούμε τα επόμενα χρόνια μπροστά μας, αν δεν τα έχουμε βρει ήδη: η διαφθορά, η έλλειψη κανόνων διαφάνειας, αλλά και η πλήρης εμπορευματοποίηση και η αλλαγή του αθλητικού μοντέλου της ηπείρου, όπως αυτή αρχίζει να διαφαίνεται μέσα από τη σύγκρουση του χώρου της καλαθοσφαίρισης, μέσα από τη σύγκρουση των εθνικών ομοσπονδιών και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με την Ευρωλίγκα, που μας απασχολεί και εδώ ως χώρα, αλλά όπως κατέληξε η Σύνοδος απασχολεί τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι ενώ το ζήτημα αυτό καίει, ενώ ήμασταν στην εβδομάδα που η διαμάχη αυτή κορυφώνεται, δυστυχώς ήταν εκτός ατζέντας και με δικές μας προσπάθειες και επιμονή, τέθηκε και συζητήθηκε και όπως δείχνουν τα πράγματα θα ληφθούν και κάποιες πρωτοβουλίες».

Γ. Βασιλειάδης: Όχι φωτογραφίες και κορδέλες αλλά αθλητικά έργα ουσίας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)