to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:57 | 25.05.2013

Πολιτική

Συνάντηση Ειρήνης Αγαθοπούλου με το σύλλογο αιγοπροβατοτρόφων Κιλκίς

Συνάντηση της βουλευτή Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ε. Αγαθοπούλου με το σύλλογο αιγοπροβατοτρόφων Κιλκίς


Χθες, Παρασκευή 24/5 η βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  Ε. Αγαθοπούλου συναντήθηκε με τη διοίκηση του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων Κιλκίς με αφορμή τη δραματική μείωση των επιδοτήσεων στον κλάδο. Κοινό τόπο στην συνάντηση αποτέλεσε η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να απαξιώσει την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, μια παραγωγή και έναν κλάδο που θα μπορούσε να αποτελέσει στήριγμα της ελληνικής οικονομίας.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου , του ρεύματος και των ζωοτροφών καθιστούν απαγορευτικό το κόστος παραγωγής, ενώ η ύφεση στην οικονομία, η έλλειψη ρευστότητας και οι πολύμηνες επιταγές, μετακυλύουν το βάρος στον παραγωγό και τον φέρνουν στα όρια της εξαθλίωσης.
Ακόμα και η καταβολή των επιδοτήσεων, όπως και η επιστροφή του ΦΠΑ δεν γίνεται σταθερά και σε τακτές ημερομηνίες και δικαίως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που με τη σειρά τους δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους, είναι καχύποπτοι απέναντι στις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι όλα αυτά οφείλονται σε επιταγές της τρόικα.

Η βουλευτής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ υποστηρίζει μια πολιτική που στο εσωτερικό θα προβλέπει εγγύηση κατώτερων τιμών, κατάργηση μονοπωλίων στις προμήθειες, βελτίωση υποδομών και μείωση ενεργειακού κόστους και συντελεστών ΦΠΑ, ενώ στο ευρωπαϊκό επίπεδο θα θέτει επιτακτικά την επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ 2014-2020 προς όφελος του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου. Μια πολιτική που θα ξανακάνει την εγχώρια κτηνοτροφία ποιοτική, αποδοτική και μοχλό ανάπτυξης της χώρας.




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)