to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:22 | 16.10.2019

Πολιτική

Συνάντηση Δ. Παπαδημούλη και των Ρ. Σβίγκου και Ν. Θεοδωρακοπούλου με ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς και της «Προοδευτικής Συμμαχίας» (Progressive Caucus)

Κατά τις συναντήσεις, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-  Προοδευτική Συμμαχία, Δ. Παπαδημούλης, η Ρ. Σβίγκου και η Ν. Θεοδωρακοπούλου, υπεύθυνες στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, με τους ευρωβουλευτές  Domenec Ruiz Deveza του «Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας» (PSOE), Emmanuel Maurel της «Δημοκρατικής και Σοσιαλιστικής Αριστεράς» της Γαλλίας (Gauche Republicaine et Socialiste, συνεργαζόμενος με την «Ανυπότακτη Γαλλία»), Fabio Castaldo του «Κινήματος Πέντε Αστέρων» της Ιταλίας (Movimento Cinque Stelle), και οι Martina Michels, (Επικεφαλής Αντιπροσωπείας), και Helmut Scholz, της «Αριστεράς» της Γερμανίας (Die Linke).

Κατά τις συναντήσεις, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και  την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοινή συνισταμένη όλων ήταν η ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου και της συνεργασίας των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων (Σοσιαλιστές, Αριστερά, Πράσινοι),  τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Τονίστηκε ότι οι κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις της «Προοδευτικής Συμμαχίας» (Progressive Caucus), για την κλιματική αλλαγή, την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για μια ανάπτυξη φιλική προς το περιβάλλον, για τον τερματισμό της λιτότητας, θα πρέπει να διευρυνθούν, να μην περιορίζονται μόνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά να αποκεντρωθούν και στις επιμέρους χώρες και τα εθνικά κοινοβούλια. 

Όλοι συμφώνησαν ότι η σύγκλιση των αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων σε διεθνές, πανευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο  είναι απαραίτητη στις μέρες μας, για την ανάσχεση του νεοφιλελευθερισμού και  της ανόδου της ακροδεξιάς, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς και για τον εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών θεσμών.

Τέλος, αναφορικά με το επικείμενο, 3ο  Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Αριστερών, Οικολογικών και Προοδευτικών δυνάμεων, στις Βρυξέλλες, στις   7, 8 και  9 Νοεμβρίου,  επιβεβαιώθηκε η ενεργή συμμετοχή και στήριξη  όλων, στις εργασίες του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)