to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 12.10.2012

Πολιτισμός

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους εργαζόμενους στο ΚΘΒΕ

Για τα χρονίζοντα προβλήματα του ΚΘΒΕ ενημερώθηκε χθες, από εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων, αντιπροσωπεία της θεματικής πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τους: Χρύσα Τζελέπη, Άκη Κερσανίδη, Χρήστο Ρώσσιο και Στράτο Κερσανίδη.


Το κυρίαρχο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι υποχρηματοδότηση και η καθυστέρηση της τακτικής επιχορήγησης με αποτέλεσμα τη συσσώρευση. Ως εκ τούτου καθυστερεί η μισθοδοσία του προσωπικού και υπάρχει αδυναμία κάλυψης των πάγιων λειτουργικών εξόδων του θεάτρου.


Αυτή τη στιγμή τα χρέη του ΚΘΒΕ είναι 3,5 εκατομύρια ευρώ, στα οποία εάν προστεθούν και εκείνα της Όπερας Θεσσαλονίκης, που είναι 1,5 εκατομύριο, να φθάνουν τα 5 εκατομύρια ευρώ.


Οι οφειλές του οργανισμού προς το ΙΚΑ «αντιμετωπίζονται» με συνεχείς ρυθμίσεις ενώ τα χρέη σε προμηθευτές αγγίζουν το 1,5 εκατομύριο ευρώ περίπου. Μόνον η άμεση επιχορήγηση μπορεί να δώσει λύση στον οικονομικό στραγγαλισμό του ΚΘΒΕ.


Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αυτή η κατάσταση οδηγεί στην ιδιωτικοποίυηση του θεάτρου «από την πίσω πόρτα». Η άποψη αυτή ενισχύεται και από τις συμπαρατωγές του ΚΘΒΕ με ιδιώτες.


Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη πως οι προσλήψεις υπαλλήλων ορισμένου χρόνου γίνονται εν κρυπτώ και ζητούν διαφανείς διαδικασίες υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Για τους αορίστου χρόνου, εφόσον προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, ζητούν να αμείβονται απευθείας από το υπουργείο Πολιτισμού. Καταγγέλλουν επίσης την έλλειψη ορθολογικής διαχείρισης του προσωπικού και την παντελή απουσία εσωτερικής αξιολόγησης.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης στηρίζει τα αιτήματα των περίπου 300 εργαζομένων στο ΚΘΒΕ και τη διασφάλιση της εργασίας τους. Αντιτίθεται σε κάθε ιδέα ιδιωτικοποίησης του οργανισμού υποστηρίζοντας σταθερά και άνευ παρεκκλίσεων το δημόσιο χαρακτήρα της μεγαλύτερης θεατρικής σκηνής στη χώρα.

Η αντιπροσωπεία της θεματικής πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την αμέριστη συμπαράσταση και υποσχέθηκε πως θα αξιοποιήσει τις κοινοβουλευτικές δυνατότητες για την επίλυση των προβλημάτων τους αλλά και την επίλυση συνολικά των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΚΘΒΕ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)