to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 29.10.2013

Πολιτική

Συναντήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με βρετανική αντιπροσωπεία αλληλεγγύης

Διαδοχικές συναντήσεις με τους βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου και Μανώλη Γλέζο είχαν σήμερα το πρωί τα μέλη της βρετανικής κίνησης Greece Solidarity Campaign, που πραγματοποιούν επίσκεψη αλληλεγγύης στη χώρα μας. Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο Πάνος Τριγάζης, Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του κόμματος.


Η Θεανώ Φωτίου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους βρετανούς φίλους του ελληνικού λαού για τις πολύμορφες πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα με πρωταγωνιστική συμμετοχή μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε στις κοινωνικές αντιστάσεις του ελληνικού λαού κατά των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης , ευχαριστώντας τη βρετανική αντιπροσωπεία για τις σπουδαίες δραστηριότητές της με την καθοριστική συμβολή των βρετανικών συνδικάτων. Τόνισε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη, οι προτάσεις  και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση αποτελούν τον πιο ασφαλή τρόπο για την αντιμετώπιση του αποκρουστικού φαινομένου του φασισμού στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η βρετανική αντιπροσωπεία τόνισε ότι ο αγώνας κατά των πολιτικών λιτότητας και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού , είναι κοινός για όλους του ευρωπαϊκούς λαούς, που δρώντας συντονισμένα, μπορούν να ανατρέψουν τις πολιτικές αυτές και να ανοίξουν ένα νέο δρόμο για την Ευρώπη ως σύνολο.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος θυμήθηκε τη συμμετοχή του στην αντιπυρηνική πορεία από το Ολντερμάνστον στο Λονδίνο το 1963 μαζί με τον Γρηγόρη Λαμπράκη, τον Λεωνίδα Κύρκο και την Μπέτυ Αμπατιέλου. Τόνισε ότι ο ίδιος ο Μπέρτραντ Ράσελ  (τον οποίον είχε συναντήσει) υπήρξε πρωταγωνιστής της αλληλεγγύης με τους έλληνες πολιτικούς κρατούμενους της μετεμφιλιοπολεμικής περιόδου. Αναφέρθηκε επίσης και στη σημερινή νέα τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να ανακάμψει, απαλλασσόμενη από τα μνημόνια και να κατοχυρώσει και την εθνική της ανεξαρτησία με κυβέρνηση της Αριστεράς. Επί πλέον ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τους αγώνες που αναπτύσσονται υπέρ της εκπλήρωσης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα που εκκρεμούν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από βρετανικής πλευράς, στις συναντήσεις πήραν μέρος ο Σάιμον Θέντον, πρόεδρος της Ένωσης Πανεπιστημιακών της Βρετανίας, η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Μαίρη Κόντον, ο διευθυντής του ιδρύματος Μπέρτραντ Ράσελ  για την Ειρήνη Τόνι Σίμσον, ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός Μπομπ Άρτσερ, ο Ισίδωρος Διακίδης, δημοτικός σύμβουλος Χαρινγκέι του Β’ Λονδίνου και συμπρόεδρος της Greece Solidarity Campain, ο εκδότης του περιοδικού ‘ΧΑΡΤΙΣΤΗΣ» Μάικ Άνταμς και ο ακτιβιστής Τζέιμς Γιούντ.

Το απόγευμα η βρετανική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα  και το Σύνδεσμο ΜΠΑΙΡΟΝ για τον Πολιτισμό και τον Φιλελληνισμό (6.00 μμ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)