to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 09.11.2021

Κοινωνία

Συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης με τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργολαβικούς εργαζόμενους στα Ελληνικά Πετρέλαια

Τα στελέχη του κόμματος διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους πως βρίσκονται στο πλευρό τους και δεσμεύτηκαν για τη στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους


Συνάντηση με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των βουλευτών Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, Χρήστου Γιαννούλη και Κατερίνας Νοτοπούλου, του συντονιστή της Ν.Ε Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστα Αμπατζά, του αναπληρωτή συντονιστή Μίλτου Οικονόμου και της υπεύθυνης εργατικής πολιτικής της Ν.Ε και μέλους της γραμματείας, Έφης Παπαλεξίου.

Το Σωματείο Ξενοδοϋπαλλήλων εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός του, κ.κ. Γρηγόρης Λειβαδιώτης και Μιχάλης Ουλίτσιο αντίστοιχα οι οποίοι είχαν  την ευκαιρία να εκθέσουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Το κυριότερο από αυτά είναι η μη εμφάνιση των ενσήμων τους λόγω κακοτεχνιών της νομοθεσίας και των συστημάτων του ΕΦΚΑ  από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης των εργαζομένων για το έτος 2020. ΚΙ έτσι χιλιάδες εποχιακοί εργαζόμενοι του κλάδου δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα του ΟΑΕΔ και είναι καταδικασμένοι από την κυβέρνηση στην ανέχεια.

Για τους εποχιακά εργαζόμενους που εργάστηκαν για 1η φόρα το 2021 στον τουρισμό ή επισιτισμό προκειμένου να δικαιούνται το επίδομα ανεργίας,  απαιτείται από το νόμο να έχουν συμπληρώσει 85 ένσημα το 2020 με αποτέλεσμα στην πράξη να αποκλείονται από αυτό το επίδομα.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου, έθεσαν ακόμη το αίτημα για την πλήρη εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζομένους.

Τέλος τέθηκε το ζήτημα της ένταξης όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά όπως πριν την οικονομική κρίση.

Εκ μέρους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εκφράστηκε η συμπαράσταση και η στήριξη του κόμματος στα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Ενημέρωσαν δε την αντιπροσωπεία του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων πως με ερώτηση που κατέθεσαν 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία προς τον υπουργό Τουρισμού, θέτουν όλα τα παραπάνω ζητήματα υπογραμμίζοντας πως είναι ζωτικής σημασίας η άμεση παρέμβασή για την οριστική διευθέτησή τους προκειμένου να μην εγκαταλειφθούν οι εποχικά εργαζόμενοι του Τουρισμού και του Επισιτισμού στις τραγικές συνέπειες της σημερινής, κυβερνητικής αναλγησίας.

Χθες επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία εργολαβικών υπαλλήλων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.). Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης παρέστησαν ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, οι συντονιστές των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς και Χρήστος Μαϊκίδης, αντίστοιχα, η υπεύθυνη εργατικής πολιτικής της Ν.Ε. και μέλος της γραμματείας, Έφη Παπαλεξίου και το μέλος του συντονιστικού και υπεύθυνη εργατικής πολιτικής της Ν.Ε., Νεκταρία Αγγελάκη.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ. ενημέρωσαν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και ζήτησαν την πολιτική στήριξη στο αίτημά τους να μετατραπεί η εργασιακή τους σχέση, από εργολαβική σε αορίστου χρόνου με εργοδότη την εταιρία. Ένα αίτημα καθόλα δίκαιο, όπως διευκρινίστηκε και από τη μεριά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αφού οι συγκεκριμένοι εργαζόμενου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)