to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 25.01.2018

Κοινωνία

Συναντήσεις του Κ. Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Με τους προέδρους ΕΕΕ, ΕΣΕΕ-ΕΒΕΑ και ΑΤΕΙ Πειραιά


Τη στήριξή τους στη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, και τον Γ.Γ. του Υπουργείου,Γιώργο Αγγελόπουλο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης και ο Προέδρος του ΑΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, δήλωσε:

«Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θεωρώ ότι θα βοηθήσει αφάνταστα την ελληνόκτητο ναυτιλία στη δημιουργία νέων και άξιων τεχνικών στο ναυτικό επάγγελμα και στο cluster της ναυτιλίας. Εύχομαι αυτόν τον δρόμο να τον ακολουθήσουν πολλοί νέοι και νέες ούτως ώστε πολύ σύντομα να στελεχώσουμε είτε τα γραφεία και τα πλοία, είτε τις επισκευαστικές ζώνες με το ανάλογο προσωπικό».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε:

«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πραγματικά είναι ένα όνειρο και μία προσπάθεια πολλών ετών που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα. Θα το στηρίξουμε ως επιχειρηματικός κόσμος ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, με όλες μας τις δυνάμεις. Πιστεύουμε ότι πραγματικά μπορεί να δημιουργήσει κλάδους οι οποίοι θα έχουν άμεση απορρόφηση στην αγορά, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να συνδέσουμε τις σπουδές με την απασχόληση, χωρίς πολύπλοκες γέφυρες, αλλά σε μία ευθεία. Τα τμήματα τα οποία τουλάχιστον έχουμε σχεδιάσει ως αγορά, ως πραγματική οικονομία, είναι αρχικά πέντε. Σε αυτά έχουμε δώσει μια προτεραιότητα. Γνωρίζουμε ότι αυτές είναι οι άμεσες ανάγκες που έχει η αγορά και με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να μείνουν στη χώρα μας και να δουλέψουν στην Ελλάδα».

Ο Προέδρος του ΑΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, δήλωσε:

«Είχαμε μία καλή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Ξεκίνησε μία διαδικασία συνεργασίας με τους δύο φορείς και με τους άλλους φορείς του Πειραιά για τη δημιουργία τμημάτων που είναι απαραίτητα και μπορούν να επανδρώσουν την ελληνική ναυτιλία. Αυτή η συνεργασία επισημοποιήθηκε σήμερα και με τη σφραγίδα του Υπουργείου και θα προχωρήσουμε έτσι ώστε οι νέοι οι οποίοι θα βγαίνουνε από τμήματα διετή, να μπορούν εύκολα να απορροφώνται από τη ναυτιλία που τόσο ανθηρή είναι στην Ελλάδα».





 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)