to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:42 | 14.03.2019

Αυτοδιοίκηση

Συναντήσεις του Γ. Ρώρου σε υπουργεία: «Η Πάτρα οφείλει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυνατότητες»

Οι προοπτικές για την Πάτρα μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και της δημόσιας περιουσίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα, αντιπροσωπεία του συνδυασμού ΩΡΑ Πατρών με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων, Γιώργο Ρώρο με τους Υπουργούς Νίκο Παππά και Κατερίνα Παπανάτσιου, αντίστοιχα.


Στη συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη σύγχρονων ψηφιακών προγραμμάτων και εφαρμογών που θα μετατρέψουν την Πάτρα σε έξυπνη πόλη, με τη χρήση της τεχνολογίας 5G, συστημάτων τηλεματικής και ψηφιοποίησης, κ.α. Ακόμη, συζητήθηκαν και ζητήματα σχετικά με την αναγκαία ψηφιακή αναβάθμιση των Δήμων και των υπηρεσιών τους με σκοπό τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Παράλληλα, ο Υπουργός με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία με την κινηματογραφική κοινότητα επεσήμανε πως η Πάτρα θα μπορούσε να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πρακτική και αξιοποιώντας το Καρναβάλι της να προσελκύσει παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών απ’ όλο τον κόσμο, ενισχύοντας το τουριστικό της προφίλ.

Στη συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου συζητήθηκαν οι δυνατότητες παραχώρησης και αξιοποίησης  δημόσιων χώρων, όπως ο Ριγανόκαμπος, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας,. Η Υφυπουργός επανέλαβε πως προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι η απόδοση δημόσιων χώρων στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εκπληρώνονται οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον, αρκεί, ωστόσο, να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο αξιοποίησης και διαχείρισης για να μην μετατραπούν οι συγκεκριμένοι χώροι σε αντικείμενα εκμετάλλευσης.

 

Τέλος, η κα Παπανάτσιου ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων ημερών αδειοδοτούνται οι παραλιακοί δρόμοι κι έτσι θα καταστεί εφικτή η ανακατασκευή και συντήρησή τους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος μετά τις συναντήσεις δήλωσε πως «ο σκοπός των συναντήσεων της ΩΡΑ Πατρών με κυβερνητικά στελέχη οι οποίες θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η διαμόρφωση ενός διευρυμένου και ρεαλιστικού πλαισίου προτάσεων που θα προσδώσουν νέα δυναμική στην πόλη διευκολύνοντας τη ζωή των πολιτών και ενισχύοντας την παραγωγική οικονομία. Η Πάτρα οφείλει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν, μακριά από κοντόφθαλμες πρακτικές που εξυπηρετούν κομματικά ή άλλα συμφέροντα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)